GURBETÇİ GİTTİ BULGAR AKIN ETTİ

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçilerin dönüş yolculuğu sona ererken, Edirne’de hareketlilik bu kez Bulgar vatandaşlarının alışveriş ziyaretleriyle devam ediyor. Okulların açılmasıyla birlikte Bulgarlar çarşı ve pazarlara akın etti.

GURBETÇİ GİTTİ BULGAR AKIN ETTİ

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçilerin dönüş yolculuğu sona ererken, Edirne’de hareketlilik bu kez Bulgar vatandaşlarının alışveriş ziyaretleriyle devam ediyor. Okulların açılmasıyla birlikte Bulgarlar çarşı ve pazarlara akın etti.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
13 Eylül 2025 Cumartesi 00:00
GURBETÇİ GİTTİ BULGAR AKIN ETTİ

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule’de gurbetçi yoğunluğu sona erdi. Yaz aylarında izinlerini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, dönüş yolculuklarını tamamlayarak ülkelerine döndü. Ancak sınır kapılarındaki hareketlilik bu kez Bulgaristan’dan gelenlerle devam ediyor.

Özellikle okulların açılmasıyla birlikte Bulgar turistlerin Edirne’ye ilgisi arttı. Çarşı, pazar ve alışveriş merkezlerinde yoğunluk oluşturan Bulgar vatandaşları; gıda, tekstil, temizlik ürünleri ve kırtasiye alışverişi yaparak şehre ekonomik katkı sağlıyor. Esnaf, Bulgar müşterilerin özellikle hafta sonları şehri doldurduğunu ve ticareti canlandırdığını belirtiyor.

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, gurbetçi çıkışlarının azaldığını ancak Bulgaristan’dan gelişlerin sürdüğünü ifade ederek, “Kapıkule’de günlük 7-8 bin araç çıkışı olurken, girişlerde de Bulgar vatandaşlarının alışveriş amaçlı ziyaretleri dikkat çekiyor” bilgisini verdi.

Edirne’ye gelen Bulgarlar, fiyatların kendi ülkelerine göre daha uygun olduğunu söyleyerek sık sık kente gelmeye devam edeceklerini dile getiriyor. Şehir merkezindeki kalabalığın önümüzdeki haftalarda daha da artması bekleniyor.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.