GÜRKAN, EDİRNELİLERE 10 BİN NUTUK DAĞITTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının açıldığı gün Edirnelilere 10 bin Nutuk dağıttı.

GÜRKAN, EDİRNELİLERE 10 BİN NUTUK DAĞITTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının açıldığı gün Edirnelilere 10 bin Nutuk dağıttı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Eylül 2017 Salı 08:41
GÜRKAN, EDİRNELİLERE 10 BİN NUTUK DAĞITTI

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının başladığı gün sabah okullarda öğrencilere Nutuk dağıtıldığını, ulaşamadıkları öğrencilere ise Saraçlar Caddesi'nde Nutuk dağıtmaya devam ettiklerini söyledi. Tartışmalı müfredattan da bahseden Başkan Gürkan, "Hele hele bu Milli Eğitim Müfredatı'ndan laik eğitimin çıkarılmaya çalışıldığı günlerde, cihadın müfredata konulmaya çalışıldığı günlerde, Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığı günlerde bence hepimizin silbaştan tekrar tekrar okuması gereken bir kitap." dedi.
    "BUGÜNLERDE TEKRAR TEKRAR OKUMAMIZ GEREKEN BİR KİTAP"
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tartışmalı müfredatın olduğu bu günlerde herkesin silbaştan tekrar tekrar Nutuk okuması gerektiğini söyleyerek; "Bugün yine Nutuk dağıtıyoruz. Çünkü bugün 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başladı. O yüzden Meclis üyelerimiz sabah okullarda çocuklara top ve Nutuk dağıttılar. Burada da okulda ulaşamadığımız öğrencilerimiz için Nutuk dağıtıyoruz. Nutuk, Türkiye Betorder Cumhuriyeti'nin kuruluşunu bizzat kurucusunun ağzından anlatan bir eser. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'n TBMM'de Cumhuriyetin 10'uncu yılında 10 gün süreyle okuduğu bir eser. 19 Mayıs 1919'dan başlayarak Kurtuluş Savaşı'nın bittiği, Cumhuriyetin ilan edildiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kuruluş sürecini anlatıyor. Kuvayi Milliye'yi anlatıyor. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım diyen herkesin mutlaka ve mutlaka Nutuk'u okuması gerekiyor. Hele hele bu Milli Eğitim Müfredatı'ndan laik eğitimin çıkarılmaya çalışıldığı günlerde, cihadın müfredata konulmaya çalışıldığı günlerde, Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığı günlerde bence hepimizin silbaştan tekrar tekrar okuması gereken bir kitap. O yüzden bizde Edirne Belediyesi olarak halkımızın hem bu ülkenin nasıl kurulduğunu, nasıl kazanıldığını, Kurtuluş Savaşı'nın nasıl kazanıldığını, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını öğrenmesi ve anlaması için tekrar Nutuk dağıtıyoruz. Bugün aşağı yukarı 10 bin adet Nutuk dağıtıyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.