GÜRKAN İCRAATLARINI ANLATTI

2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde ilk kez Belediye Başkanı seçilen ve kesintisiz olarak 10 yıl Edirne Belediye Başkanı olarak görev yapan Recep Gürkan, bu süreçte yaptıklarını "Nasıl aldık, nasıl bırakıyoruz" başlığı altında anlattı. Yapılması gereken bazı projelerle ilgili bilgiler verdi.

GÜRKAN İCRAATLARINI ANLATTI

2014 yılında yapılan Yerel Seçimlerde ilk kez Belediye Başkanı seçilen ve kesintisiz olarak 10 yıl Edirne Belediye Başkanı olarak görev yapan Recep Gürkan, bu süreçte yaptıklarını "Nasıl aldık, nasıl bırakıyoruz" başlığı altında anlattı. Yapılması gereken bazı projelerle ilgili bilgiler verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mart 2024 Pazartesi 00:00
GÜRKAN İCRAATLARINI ANLATTI

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya eski bakanlardan CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Sivil Toplum Örgütlerinin başkan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye kurumlarında çalışanlar ile partililer katıldı.

2 dönem belediye başkanlığı döneminde yaptıklarını slayt gösterileri ile anlatan Recep Gürkan, "belediye başkanı olduğumda kötü şeyler yapılmamıştı elbette. Ancak yapılmayanlar vardı. Temel belediyecilik hizmetlerinde eksiklikler vardı. Siyasetçi günü, devlet adamı ise gelecek nesilleri düşünür. Ben buna göre çalıştım. Rehberimiz Atatürk oldu, olmaya da devam edecek. Her iki dönemde Belediye Meclisi'nden kararları çoğunlukla aldık. Buna bizim gurur kaynağımız oldu" dedi.

"AKILSIZ BAŞKAN OLMAYI TERCİH ETTİM"

Görev süresinin bitmesine sayılı günler kalan Belediye Başkanı Recep Gürkan, projelerini anlatırken, alt yapıya önem veren belediye başkanlarının sonraki süreçte pek şansları olmadığını ifade ederken, "ben Edirne"nin kanayan yarası olan alt yapıyı çözeyim, akılsız başkan olayım dedim. Şu ana kadar da bu konuda hiç bir pişmanlığım yok" diye konuştu.

10 yıllık belediye başkanlığı döneminde bir çok önemli projeye imza attıklarını, bazı projelerinde şu anda devam ettiğini ifade eden Recep Gürkan, yeni seçilecek belediye başkanının bu projeleri sürdürmesini beklediğini söyledi. Gürkan 10 yıllık icraatlarını söyle sıraladı:

"Trafik sorununu çözdük. 2.5 yıl uğraştık. Türkan Saylan Caddesi'ni açtık. Devlet Hastanesi sağlık yolunu yaptık. Kuzey ve Güney çevre yollarını açtık. Biyolojik atık su arıtma tesisini yaptık. Son sistem tesisi İller Bankası'ndan aldığım kredi ile yaparken 200 milyon TL'ye mal ettik. Katı atık düzenli depolama ve bertaraf tesislerini 10.1 milyona bitirdik. İçme suyu arıtma tesisini son sistem olarak yaptık.2052 yılına kadar su problemini çözdük. Temiz içme suyu projesini Kayalık barajından su getirterek çözdük. Modern itfaiye binası yaptık. Selimiye Camii Külliyesi ve rekreasyon projesi için 7 yıl uğraştık. O dönemki bakan Murat Kurum yapmak istedi. Bizim projemezin yapılmasını istedim kabul etti ve 60 mulyona yaptılar. Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı binasını yaptık. Sivil toplum örgütleri burayı doya doya kullanıyor. 800 kişilik salonumuz var. Edirne İMECE Marketi gerçekleştirdik, 28 bin hane yararlanıyor. Veren el alan eli görmüyor. Böyle bir sistem var. 6 Şubat depreminde buradan 27 TIR ihtiyaç malzemesi gönderdik, Malatya'ya 20 bin konteryer ev yaptık. Sosyal kant sosyal belediyecilik ile kadın meslek edindirme kursları başlattık. Hasan Ali Yücel çocuk müzesi açtık. 150 bin çocuk yararlandı. Edirne Askeri Hastanesi Şehitliğini yaptık. 52 bin askerimiz burada şehit yatıyor. 5 bininin kimliğini tesbit ettik. Aileleri ile paylaştık. Kent Müzesi açtık. 90 bin kişi ziyaret etti. Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi'ni açtık. Eski elektrik fabrikasında hizmet veriyor. Kadınlarımıza sundak 160 kişi burada üretim yapıyor. Amatör spor kulüplerimize 9,2 milyon nakdi yardım yaptık,ASKF'ye yer tesis ettik. Çocuklara hizmet veren yaşam merkezi yaptık. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreşini açtık. 113 öğrenciye hizmet veriyor. 85 bin metrekare alan üzerine kent parkı kurduk. Belediye sosyal tesisleri oluşturduk. 6 gün halkımıza hizmet veriyor.Halk ekmek büfelerine kurduk. 14 noktada hizmet veriyor günde 15 bin ekmek satılıyor. Belediye kafelerini hizmete sunduk. Yöresil ürünlerin satış noktasını yaptık. Yanan belediye dükkanlarını yaptık. 241 Roman vatandaşımıza ev yaptık, binden fazla evi onardık. 36 ayrı ödül aldık. Cumhuriyet çiftliği kurup tohum yetiştirdik. Biz geldiğimizde 45 olan çocuk parkı sayısını 162"ye çıkardık. Turizm Zabıtası birimi kurduk. Bin 777 metre kare alan üzerinde eski TOKİ'de taziye evi yaptık. Ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. Ücretsiz hasta nakil ambulansları aldık ve 12 bin 856 kişiye şehir içi, 640 kişiye şehirlerarası hizmet verdik. 60 yeni araç aldık. Engelsiz yaşam merkezi kurduk. Guınness Rekorlar Kitabına 80 cm. yüksekliğinde 704 mm çapında 600 kilo ciğer pişiren tava yaparak girdik. İklim Değişikliği Müdürlüğü'nü kurduk".

EN ÖNEMLİ PROJE ALT YAPI

Edirne için en önemli projelerin başında gelen alt yapıyla ilgili olarak da bilgiler veren Recep Gürkan şöyle dedi:

"Kanayan yaraydı. 385 bin metre içme suyu projesini yaptık. 108 bin metre kanalizasyonu bitirdik. 40 bin metre yağmur suyu hattını yaptık. 215 bin metre yeni kaldırım yaparken, 485 bin metre taş yol yapımını gerçekleştirdik. Bunlar için 60 milyon dolar yani bugünkü parayla 470 milyar harcadık. Ayrıca 170 bin ton asfalt attık".

Gürkan, Edirne'nin turizmine de önem verdiklerini, çeşitli gazete yazarlarını kentte misafir ederek tanıtıma yönlendiklerini ve turist sayısını 6 milyona çıkardıklarını ifade etti. Başkan Gürkan, Edirne'ye ayrıca 4 yeni mahalle kazandırdıklarını  bu sayanın 28'e çıktığını sözlerine ekledi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.