HEDEF 'MUTLU'AİLE

HEDEF 'MUTLU'AİLE

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Temmuz 2017 Cuma 09:24
HEDEF 'MUTLU'AİLE

HEDEF 'MUTLU'AİLE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sağlıklı ve mutlu ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla uygulanan aile eğitim programları kapsamında Edirne’de 226 Aile Eğitim Programında toplam 15 bin 949 kişiye eğitim verildi. 

Daha mutlu, sağlıklı ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla hizmete sokulan Aile Eğitim Programları, aile eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarında 23 farklı eğitim içeriyor. Edirne’de 2013 yılından beri uygulanan program hakkında bilgi veren Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş; ‘’Edirne Merkez ve İlçelerinde bugüne kadar düzenlenen 226 Aile Eğitim Programında 15.949 kişi Aile eğitim programlarına katılmıştır.’’ dedi.  

 

‘’GÜÇLÜ TOPLUM, GÜÇLÜ AİLE YAPISINA BAĞLIDIR’’
Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, sağlam ve güçlü toplum yapısının oluşmasının güçlü aile yapısına bağlı olduğunu belirterek; ‘’Ülkemizi güvenerek emanet edebileceğimiz, toplumsal varlığımızın teminatı olan genç nesillerin yetiştirilmesi ve geleceğe hazırlanması sosyal devletin en önemli görevlerinden birisidir. Toplumun geleceğine yön verecek, yaşam kalitesi yüksek, iyi eğitilmiş, sağlıklı, toplumsal ve kültürel değerleri özümseyen nesiller yetiştirmek geleceğe yapılan yatırımdır. Sağlam ve güçlü bir toplum yapısının oluşması sağlıklı ve güçlü aile yapısına bağlıdır. Aile kurumu, toplumun sahip olduğu kültürel değerleri kendi öz değerleriyle çocuklarına aktararak hem ailenin hem de toplumun devamını sağlama görevini yerine getirir.Sosyal, kültürel ve ekonomik değişim süreçleri gibi birçok etken toplumsal yapıda ve özellikle aile yapısında birtakım problemlere neden olmaktadır. Bu süreçten en çok etkilenen grup ise çocuklardır. Yaşanılan bu ve benzeri toplumsal sorunlarda ailenin korunması ve desteklenmesi Bakanlığımızın genel politikasının temelini oluşturur. Yatılı kurum ve kuruluşlarımızda da bakım hizmetleri artık aile odaklı hizmetler şeklinde yapılandırılmıştır.  Birçok araştırmanın ana konusu ailenin karşılaştığı  sorunların nasıl ortadan kaldırılacağına odaklanmaktadır. Zaten Bakanlık olarak da adımız Aile kelimesiyle başlamaktadır.’’ Klasbahis dedi.

 

‘’PROGRAM, 23 FARKLI EĞİTİM İÇERİYOR’’
Özbaş, programın 23 farklı eğitimi içerdiğine dikkat çekerek; ‘’Aile Eğitim Programı (AEP) ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.  AEP, gündelik hayatın bütününü kuşatan aile eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarında 23 farklı eğitimi içermektedir. Aile Eğitim ve İletişimi alanında yer alan modüllerle, aile hayatını bütüncül ve güce dayalı bir anlayışla ele almak, yaşamın farklı dönemlerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgi vermek ve bu sorunların çözümüne hizmet edecek farkındalık ve becerileri kazandırmak, aile kurma ve aile olma sürecinde problem ortaya çıkmadan önce yapılan müdahaleler aracılığıyla toplumsal yararı yüksek, zararı önleyici bir hareketi yaşama geçirmek amaçlanmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.
 

‘’226 PROGRAMDA 19 BİN 949 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’’
2013 yılından beri Edirne’de uygulanan program kapsamında toplam 226 program yapıldığını ve 19 bin 949 kişiye ulaşıldığını söyleyen Özbaş; ‘’Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Aile Eğitim programları 2013 yılından beri İlimizde uygulanmaktadır.  Özellikle dezavantajlı mahallelerde ve grup olarak hizmet olan tüm kamusal alanlarda, okul, cezaevi, denetimli serbestlik, askeriye, toplum merkezi ve sodam kursiyerleri, yatılı kuruluşlar, üniversite öğrencileri, KYK hizmet alan gruplar, köylerde, mahallelerde Aile eğitim programları uygulanmaktadır.  Edirne Merkez Sosyal Hizmet merkezi ve Keşan Sosyal Hizmet merkezindeki alanındaki uzman meslek elemanları ve formatörlerimizce bugüne kadar Edirne Merkez ve İlçelerinde bugüne kadar düzenlenen 226 Aile Eğitim Programında 15 bin 949 kişi Aile eğitim programlarına katılmıştır.’’ dedi. 

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.