HEPGÜLLÜ, "ANDIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri okullarda ilk derse giriş öncesi  söylenen  Andımızın tekrar  okutulmasını  istedi.

HEPGÜLLÜ, "ANDIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri okullarda ilk derse giriş öncesi  söylenen  Andımızın tekrar  okutulmasını  istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Eylül 2018 Salı 09:04
HEPGÜLLÜ, "ANDIMIZI GERİ İSTİYORUZ”

 Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği Andımızı tekrar geri istiyor.  Bu konu ile ilgili olarak,  Cumhuriyet Kadınları Genel Başkanı  Dr Canan Arıtmanın açıklamasını sunan Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği  Başkanı Mine Hepgüllü, Cumhuriyet Kadınları olarak, ilkokullarda her sabah ilk derse girerken  çocukların hep birlikte okuduğu  Andımızı , ana sınıfından başlayarak, en az 9. Sınıfa kadar çocuklara okutulması gerektiğini belirterek  ,şunları söyledi; “ Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan Andımızın okutulmasını talep ediyoruz. Kurucumuz, kurtarıcımız  büyük liderimiz Atatürk döneminde Milli Eğitim Bakanı olan  Reşit Galip tarafından yazılarak çocuklarımıza 1933 yılından bu yana  okutulan andımızı, ne yazık ki 80 yıl sonra 2013 yılında kaldırıldı. Bu durum çocuklarımızın doğru eğitimini, milli ve manevi değerlerimiz kazanmalarını engelleyen büyük bir hata olmuştur. “Türküm,doğruyum, çalışkanım, ilkem küçüklerimi korumak,büyüklerimi saymak, yurdumu milletimi  özümden çok sevmektir.Ülküm yükselmek ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun “ Ne mutlu Türk’ün diyene” ifadelerinin öğretisinin nesi yanlıştır?      Andımız, kimleri rahatsız etmektedir ki, kaldırıldı? Andımızın kaldırılması ülkemizin düşmanlarını, bizi bölüp parçalamak isteyen emperyalistleri sevindirmiştir. Aziz milletimizi ise derinden üzmüştür. Binlerce yıldır her karışını şehit kanlarıyla  sulayarak ve her gün şehit vermeye devam ederek,Vatan eylediğimiz bu aziz toprakları savunmak, büyüğü, küçüğüyle tüm milletimizi çok sevmek uğruna her türlü  fedakarlığı yapmak ülküsü  ve Türk Milleti  olarak gurur duymayı  bu ant, bu eğitim her çocuğumuza gereklidir. Andımızdaki değerleri benimsemiş nesiller yetiştirmeli Stratejik açıdan dünyanın en zor ve en önemli  coğrafyasında bulunan  vatanımızı korumak için andımızdaki değerleri benimsemiş nesiller yetiştirmek zorundayız.  Andımızdaki “Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadesi ise,  her türlü etnik, dini, mezhebi ayrımı reddeden milliğimizi birleştirici, bütünleştirici ve en önemlisi ulus devlet olmamızı sağlayacak bir öğretidir. Unutulmamalıdır ki, yaşadığımız  bu zor coğrafyada  var olmamızın  ilk ve vazgeçilmez koşulu  ulus devlet olabilmektir” diye konuştu.

 MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÇAĞRI

 Pedagojik olarak Andın gerekli olduğunu belirten Hepgüllü, “Bu formasyonu almış Milli Eğitim Bakanımızın, iyi ve doğru değerlendirerek okullarımızda Andımızın tüm çocuklarımıza  okutulmasının sağlanmasını istiyoruz. Cumhuriyet Kadınları Derneği Türkiye genelinde tüm şubeleriyle 10 Eylül tarihinde basın açıklaması yapıp, imza masaları açacak, topladığı imzaları  Milli Eğitim Bakanlığına yollayarak milletimizin bu konudaki talebini ortaya koyacaktır. Ayrıca Andımız okullarımızda okutuluncaya kadar veliler tüm yurtseverlerle birlikte okul kapılarında Andımızı okutma eylemi yapacağız. Evlerimizde çocuklarımızla birlikte  Andımızı okuyacağız. Aziz Türk Milleti Andımızı okutanları da yasaklayanları da  asla unutmayacaktır” dedi

Toplantıya Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri katıldı.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.