HER İLÇEDE AŞEVİ OLACAK

Vakıf Kültürünün, İmaret kültürünün tekrar canlanmasına neden olacak projeyle Edirne’nin tüm ilçelerine aşevi yapılıyor. Bunun adımlarını atan Edirne Valisi Ekrem Canalp, kuruluş çalışmaları tamamlanan aşevlerinde yemek dağıtımı için kullanılacak araçların anahtarlarını törenle teslim etti.

HER İLÇEDE AŞEVİ OLACAK

Vakıf Kültürünün, İmaret kültürünün tekrar canlanmasına neden olacak projeyle Edirne’nin tüm ilçelerine aşevi yapılıyor. Bunun adımlarını atan Edirne Valisi Ekrem Canalp, kuruluş çalışmaları tamamlanan aşevlerinde yemek dağıtımı için kullanılacak araçların anahtarlarını törenle teslim etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mart 2022 Cumartesi 06:29
HER İLÇEDE AŞEVİ OLACAK

Edirne Valiliği, 8 ilçede imaret ve vakıf geleneğini yaşatmak amacıyla aşevi kurma çalışmalarını hızla tamamlıyor.  İlçe kaymakamlıkları, vakıf müdürlükleri ve Kızılay iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında kent merkezi, Enez, İpsala, Keşan, Uzunköprü ve Havsa ilçelerinde aşevleri hizmete giriyor. Bu aşevlerinde hizmet verecek araçlar ise düzenlenen törenle vakıf temsilcilerine teslim edildi.

Edirne Valiliği bahçesinde düzenlenen araç teslim töreni öncesi açıklamalarda bulunan Vali Canalp, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim çok köklü bir vakıf kültürümüz var. Vakıf kültürünün içerisinde de yine aynı şekilde çok köklü bir imaret kültürümüz var. Bugün Türkiye de İstanbul’dan sonra vakıflar genel müdürlüğünün en fazla geliri sahip olduğu il Edirne. Bize düşen nedir derseniz, bize düşende Edirne olarak Türkiye’ye tekrar vakıf kültürünün imaret kültürünün canlandırılmasına vesile teşkil edecek iş ve işlemleri yapmaktır. Bunlardan bir tanesi hemen yanı başımızda bulunan şehir Gönüllüleri Vakfı’mızdır.

Şuanda bütün İl meclis Üyelerimizde dahil olmak üzere Edirne’den pek çok sivil toplum kuruluşlarına mensup insan pek çok bürokrat pek çok iş adamı pek çok iş kadını ve yine aynı şekilde bu işe gönül verecek pek çok insan Şehir Gönüllüler Vakfı’nın üyesi oldu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Yine aynı şekilde bugün burada Türkiye de bir ilk gerçekleştiriyoruz. Kuracağımız 6-7 aş eviyle birlikte 8 ilçemizde ve il merkezinde aş evi hizmeti vereceğiz. Dolayısıyla da köylerde buna dahil ilçe merkezlerinin şehirlerinin dışında köylerimiz hem de beldelerimiz vereceğimiz aş evi hizmetine dahil olacaklar. Bu ilçelerimiz Enez, İpsala, Keşan, Uzunköprü, Havsa ve Edirne Merkezde 6 adet aşevi kuracağız. Meriç ilçemizdeki aşevi hizmetini Uzunköprü ilçemizden bugün teslimatı yapacağımız araç ile sağlayacağız yine Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerimizde de Havsa ilçemizdeki kapasitesi arttırılmış büyütülmüş bir aş evi ile birlikte oralara da teslim yapacağımız araçlarla hizmet vereceğiz. Bu projeyi ortak bir proje olarak yürütüyoruz.

Bu projenin ortaklarından bir tanesi ana omurgası ilçelerimizdeki kaymakamlıklarımız ve kaymakamlıklarımıza bağlı olarak hizmet yürüten sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız olacak. Bunların dışında yine aynı şekilde aile sosyal hizmetler bakanlığımız ve sosyal yardımlar genel müdürlüğümüzde bizim proje ortaklar olarak da onlardan sağlamış olduğumuz kişi başı maddi günlük finansman desteği ile de bu projeyi yürütmüş olacağız. Yine Kızılay aynı şekilde, Kızılay’da da kendi aramızda kurmuş olduğumuz yine bir protokol çerçevesi içerisinde de buradaki hizmetleri de belki finansman desteği olabilir olmaya da bilir  hiç önemli değil onlarla beraberde Kızılay’ın ortaklığı ile beraberde bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Kaymakamlarımız kendi ilçelerinde şuanda sosyal başvuru dayanışma vakıfları aracılığıyla aş evi hizmetinden en fazla ihtiyaç duyan vatandaşlarımız kimler ise onların tespitlerinin yaptılar.

TÜM HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Buradan basın aracılığıyla hem bütün Edirnelilere hem de Türkiye’de bulunan hayırsever insanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Eğer kendileri bu şekilde yardım etmek ihtiyacı hissediyorsa elinizin altında kaynağınız varsa bizim ilçe merkezlerimizdeki ve il merkezimizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf müdürlüklerimizle kaymakamlıklarımızla irtibata geçerlerse biz onların sağlayacağı her türlü parasal kaynağı vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabiliriz. Bu projenin hayata geçmesinde katkısını emeğini alın terini beyin terini ortaya dökmüş olan bütün arkadaşlarımıza vali yardımcımıza, bütün ilçe kaymakamlarımıza ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürlerimize yine aynı şekilde bugün bizlerle olan İl Genel Meclisimizin bütün üyelerine ve Kızılay’a aynı şekilde de Aile Sosyal Hizmetler Çalışma Bakanımız sayın Derya Yanık hanımefendiye ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürümüze de aynı şekilde buradan teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu Türkiye’de bir ilktir, yani ilçelerinde bütün köylerinde bütün beldelerinde aş evi hizmeti vermek Türkiye’de bir ilktir bu ilkte Edirne’ye nasip olduğu için bende Edirne valisi olaraktan bunun mutluluğunu sizlerle beraber paylaşıyorum. İnşallah hayırlı ve uğurlu olsun.”

Araç teslim törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp ile birlikte, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Kaymakamlar, İl Genel Meclis üyeleri ile vakıf yetkilileri katıldı. Konuşmaların ardından araçların anahtarları kaymakamlar tarafından araçların teslim edildiği sürücülere teslim edildi.

Yavuz Göktaş

Anahtar Kelimeler:
EDİRNEValilikAşevi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.