“Hoş geldin Ulu Gazi”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye gelişinin 87. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda “Memleketine hoş geldin Atam. Rahat Uyu. Seni ve senin fikirlerini sonsuza kadar savunmaya; bize sunduğun emanetleri canımız pahasına korumaya devam edeceğiz” dedi.

“Hoş geldin Ulu Gazi”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye gelişinin 87. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda “Memleketine hoş geldin Atam. Rahat Uyu. Seni ve senin fikirlerini sonsuza kadar savunmaya; bize sunduğun emanetleri canımız pahasına korumaya devam edeceğiz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Aralık 2017 Perşembe 10:10
“Hoş geldin Ulu Gazi”

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye dört kez geldiğini söyledi.  Mustafa Kemal Atatürk'ün, Edirne'ye ilk kez 1909 yılında geldiğini belirten Gürkan, “Mustafa Kemal Hareket Ordusu'nun kurmay subayı olarak Edirne'de bulunmuş ve Edirne'de konaklamıştır” dedi. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye ikinci kez 21 Temmuz 1913'te geldiğini belirten Gürkan, “Edirne'nin Bulgarlardan geri alınışında fiilen görevli bir komutan olarak bulunan Binbaşı Mustafa Kemal, kentin kurtarılmasının ardından tam 20 gün Edirne'de kalmıştır” ifadelerine yer verdi. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye üçüncü gelişinin ise 27 Ocak 1916 tarihi olduğunu belirten Gürkan, “ 16. Kolordu Kumandanı olarak Edirne'ye gelen Mustafa Kemal Atatürk, Edirne Halkı tarafından 'Yaşasın Arıburnu ve Anafartalar Kahramanı', 'Yaşasın Arıburnu ve Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Bey' pankartları ile karşılanmıştır” dedi. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün son kez 21 Aralık 1930 tarihinde geldiğini belirten Gürkan, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'yi son kez ziyaret edişinin 87. yılını kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, 21-25 Aralık tarihlerinde, Belediye Binasında bugün Atatürk Odası olarak düzenlenen odada kalmıştır,  Ulu Önder, Edirne'de önemli kararlara imza atmıştır” ifadelerine yer verdi. 
Oleybet /> Edirne halkının Mustafa Kemal Atatürk'ü her gün saygı, özlemle ve rahmetle andığını ifade eden Gürkan, “Bugün bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'ün 87 yıl önce nefes aldığı bu kentte görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. 87 yıllık bir gurur bizimkisi.  Memleketine hoş geldin Atam. Rahat Uyu. Seni ve senin fikirlerini sonsuza kadar savunmaya; bize sunduğun emanetleri canımız pahasına korumaya devam edeceğiz” dedi. 
TÖRENLERLE KUTLANACAK
Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 87. Yılı Edirne'de törenlerle kutlanacak. 21 Aralık 2017 Perşembe günü Saat 09.30'da İnönü İlkokulu önünde toplanacak olan kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüyecek. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'de bulunduğu sürece kaldığı Edirne Belediye Binasında bulunan Atatürk Odası ziyaret edilecek. Törenler Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek olan kutlama programıyla devam edecek. Ayrıca Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 87. yılı nedeniyle Devecihan Kültür Merkezi'nde 'Gazi Edirne'de Konseri' düzenlenecek. Belediye Binasında bulunan Atatürk Odası ise, gün boyunca ziyarete açık olacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.