İL GENEL MECLİSİ’NDE “İMAR BARIŞI”

Edirne İl Genel Meclisi Eylül Ayı’nın dördüncü oturumunda “imar barışı” konusu üzerinde durulurken, komisyonlara havale edilen teklifler de karara bağlandı.

İL GENEL MECLİSİ’NDE “İMAR BARIŞI”

Edirne İl Genel Meclisi Eylül Ayı’nın dördüncü oturumunda “imar barışı” konusu üzerinde durulurken, komisyonlara havale edilen teklifler de karara bağlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2018 Cuma 08:37
İL GENEL MECLİSİ’NDE “İMAR BARIŞI”

Edirne İl Genel Meclisi Eylül Aynı’nın dördüncü birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmişin başkanlığında toplandı. Toplantı, bir önceki tutanağın okunmasıyla başladı.Ardından Gençlik ve Spor Komisyon Raporu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporu ile İdari ve Mali İşler Komisyonu Raporu okundu. Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporu’na göre il ve ilçeler dahil olmak üzere 16 okulun tadilatlarının hala ihale aşamasında olduğu bildirilirken, 39 okulun da ihalesinin tamamlandığı ve bakım onarım çalışmalarının bittiği bildirildi.

“İMAR AFFI ARTIK SON ŞANSTIR”

Gündem dışı olarak “İmar barışı” konulu sunumunu gerçekleştiren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Özcan Tosun da “imar barışı” konusunun kamuoyunda halen yeteri kadar bilenmediğini belirterek, konunun önemine dikkat çekti.  Vatandaşlar ile belediyeler arasındaki imar sorunların altından kalkılamayacak şekilde büyüdüğünü belirten Tosun, “İmar affı artık son şanstır. Vatandaşlar bu sebeple evlerine su ve elektrik bağlatamıyorlar. Bu fırsatı kaçırmayın sonra pişman olursunuz.” Dedi.

“BİNA ALANLARINI DOĞRU BİR ŞEKİLDE HESAPLATMAK GEREKİYOR”

İmar affı yapı kayıt başvurunda nelerin gerekli olduğuna değinen Tosun, “Tapunuz nüfus kaydınız yanınızda olacak, e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılıyor.  Birde binanın emlak beyan değerini almanız gerekiyor. Bunun haricinde sisteme giriş yapacağınız binanın metre karesini doğru hesaplamanız gerekiyor. Buradaki en can alıcı nokta bu. Vatandaş tabi ki bilgileri kendileri sisteme girebiliyor ama çoğu kişi bilmeden sadece kapalı alanları hesaplayıp sisteme giriyor. Açık alanlarında hesaplanması gerekiyor. Devleti yanlış beyanla bilgilendirdiğinizde hakkınızda soruşturma bile açılabiliyor. Bina alanlarını doğru bir şekilde hesaplatmak gerekiyor.

“İLERDE YIKIM KARARI ÇIKABİLİR”

Tosun, imar affının belki de son şans olduğuna dikkat çekerek, yapı kayıt belgesini almayan vatandaşların ilerde yapılarının kaçak olup, olmadığını incelenerek, bu yapılara yıkım kararı bile çıkabileceğini belirtti.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlhamı mutu 2018-09-07 10:11:19

2 binadan oluşan 31+31=62 daireden oluşan 2 binanın her hangi bir kat maliki şahıs olarak e_devlet üzerinden müracaat edebilir mi bakıyorum bu site yönetimi herhangi bir işlem yapmıyor.zaman daraldi ne yapmak gerekiyor.bu gibi kişiler ne yapmalı Bilgi verirseniz sevinirim.