İMRAK, DİNAR'IN YOLUNDAN GİDECEK

Merhum Bahri Dinar'ın kurduğu ve uzun yıllardan beri başkanlığını yaptığı Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği'nin yeni başkanı Uğurcan İmrak oldu.

İMRAK, DİNAR'IN YOLUNDAN GİDECEK

Merhum Bahri Dinar'ın kurduğu ve uzun yıllardan beri başkanlığını yaptığı Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği'nin yeni başkanı Uğurcan İmrak oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Mayıs 2024 Perşembe 00:00
İMRAK, DİNAR'IN YOLUNDAN GİDECEK

Geçtiğimiz ay geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında yaşamını yitiren Merhum Bahri Dinar'dan boşalan dernek başkanlığı için Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıya, derneğin 26 üyesi katıldı.

Alipaşa Çarşısı arkasındaki dernek binasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, Uğurcan İmrak tek aday olarak katıldı. Merhum Dinar'ın anısına 1 dakikalık saygı duruşundan sonra yapılan seçimde, üyelerin oy birliği ile Uğurcan İmrak derneğin yeni başkanı olarak görev aldı.

"EN BÜYÜK ACILI SEÇİMDİ"

Tava Ciğerini bir çok ülkede de tanıtan Merhum Bahri Dinar'ın izinden gideceğini ve onun yaptıklarını devam ettirerek adını her zaman yaşatacağını belirten Uğurcan İmrak, "En acılı seçimi yaşadık. Büyüklerimin oluru ile başkan oldum. Bahri ağabeyimin yolundan devam edeceğim" dedi.

Tava ciğerin dışında Edirne'nin bir çok gastronomi ürünlerini ön plana çıkarmak için de çaba göstereceğini ifade eden İmrak, şöyle konuştu:

"Derneğimizin kurucu başkanı Bahri Dinar'dı. Bahri Dinar rahmetli olduktan sonra  tabi bir seçime gidip tekrar bir başkan ve yönetimini belirlememiz gerekiyordu. Bu dernekte yaşadığımız  en büyük acılı bir seçimdi. Yani bizim için  üzüntülü bir seçimdi.Seçime büyüklerimin olurlarıyla ben girdim, orada  yönetimimizi oluşturduk. Oy birliğiyle başkanlığım kabul edildi. Bahri abinin rahmetli olmasından sonra birçok işte, birçok görev de Bahri abi yolundan  devam ettireceğiz inşallah. Kendisi de bu şekilde olmasını isterdi zaten. Güzel bir atmosferdi ama buruk bir atmosferdi maalesef.  Kaybımız vardı. Büyük kaybımız vardı.  Yeni yönetimimizi oluşturduk. Bundan sonraki  Çalışmalarımıza, dernek çalışmalarımıza hız kesmeden ve üzerine koyarak Bahri abinin aynı yaptığı şekilde zaten onun yönetimini aynı şekilde devam ettirdik, yönetimi bozmadık. Bahri abinin yönetimiyle onun gittiği yoldan aynı şekilde Edirne'mizi, Edirne ciğerimizi, daha doğrusu Edirne gastronomimizi sadece ciğer şehri değil,aynı zamanda tarihi de var.Edirne'nin bir çok  gastronomi alanında ünlü lezzeti var. Bunlardan en başlıcaları, beyaz peynir. Gibi  bunları da tanıtmaya devam edeceğiz. Bizim işimizi tanıtmak şehre turizm kazandırmak. Şehir gelen yurt dışından gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamak. elimizi taşın altına koyduk. Bizim yaptığımız sadece farklılık buydu. Bahri abinin yaptığı gibi. Elimizi taşın altına koyduk. Kendimizi  Bahri abiden sonra aynı şekilde Edirne turizmine Edirne tanıtımına adadık. Bu dernek başkanlığı da  bunun bir nişanesidir benim için, derneğimizin kuruluşunda  kıymetli ünlü bestekar Edirrne aşığı ı Beyazıt hocamız. Selimiyemizin imamı Nadi Ersoy hocamız derneğimizin kurucularından yine genel sekreterimiz Selahattin Kalıpçinden ben bunların hepsi rahmete kaldı Bahri abi de en son onların arkasından gitti. bizim amacımız onların hatıralarını canlandırmak ve yaşatmak Tek amacımız budur.  Allah nasip ederse inşallah hakkımızda ve Edirne için hayırlı olur"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.