INNER WHELL TEMSİLCİLERİ EDİRNE’DE BULUŞTU

Edirne Inner Wheel Başkanı Emel Sezer, Beyoğlu Inner Wheel Başkanı  Esra Savaş ,Burgaz Inner Wheel Başkanı Olya Kostadinova ve üyeler Edirne’de düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

INNER WHELL TEMSİLCİLERİ EDİRNE’DE BULUŞTU

Edirne Inner Wheel Başkanı Emel Sezer, Beyoğlu Inner Wheel Başkanı  Esra Savaş ,Burgaz Inner Wheel Başkanı Olya Kostadinova ve üyeler Edirne’de düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Mayıs 2018 Salı 09:04
INNER WHELL TEMSİLCİLERİ EDİRNE’DE BULUŞTU

Toplantı, saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı. Ardından kulüpleri tanıtmak ve sunumlarını yapmak üzere kulüp başkanları kürsüye davet edildi.

Konuyla ilgili olarak Edirne Inner Wheel Başkanı Emel Sezer şunları söyledi: ‘’Burada bulunmamızın sebebi Burgaz, İstanbul ve Edirne Inner Wheel Kulübü olarak bir kardeşlik protokolü imzalayacak olmamız. Bu Inner Wheel tarihinde ilk defa olacak. İkili kardeş protokolleri her zaman imzalandı ama üçlü Dostluk ve İşbirliği Kardeş Kulüp Protokolü olarak aynı zamanda bir ilke imza atıyoruz. Edirne her zaman ilklerin başlangıcı oldu. Çünkü Inner Wheel Kulübü Türkiye’de ilk defa Edirne’de 1990 yılında  kuruldu. İlk imzalanan kardeşlik protokolü Varna’da oldu.  Bu yıl da ilkleri gerçekleştiriyoruz. Üçlü  kardeşlik protokolüne ilk kez Edirne ev sahipliği yapıyor. Burgaz’dan ve İstanbul’dan gelenler oldu. Edirne bu konuda bir köprü oluşturdu. İki ülke Edirne’de bu toplantıyla beraber kardeş ülke oluyor. Çünkü birtakım projeleri uluslar arası ortak bir kararla yapabilmek gerekir. Kardeşlik demek birbirini korumak, kollamak demek. Üç Inner Wheel Kulübü bazı projelerde birlikte çalışacağız. Bunun için bizim amacımız topluma hizmet. Bu çalışmalarda da öncelikle çocukları ve kadınları baz alacağız. Çocukların ve kadınların durumlarında iyileştirmeler yapmak önceliğimiz olacak. Bunun için amacımız güzel projeler hazırlamak. Mühim olan komşumuz Bulgaristan’la irtibatta bulunup, bu projeleri hayata geçirmektir. Bu zamana kadar birçok proje gerçekleştirdik. Örneğin geçen yıl Makedonya Struga’ da bir okul açıldı. Ben de proje için gittiğimde öğrencilerimize ne ihtiyaçları olduğunu sordum. Matematik ve Türkçe kitaplarına ihtiyaçları olduğunu söylediler.Biz Inner Wheel olarak onlara bu kitapları temin edip, kargoyla gönderdik. Sosyal sorumluluk projelerinde yer aldık. Bir de Gazi İlkokulumuz var, ekonomik durumları çok iyi değil. Bu okula da diş fırçası ve diş macunu götürüp ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verdik. Aslında Resim öğretmeniyim. Kendi branşımı kullanarak 3. sınıf öğrencilerine resim defteri ve boya kalemleri götürdük. Bu proje konularını başkan ve yönetim kurulu olarak belirliyoruz. Haziran ayında 3 aylık bir tatile gireceğiz. Bu arada önümüzdeki yıl başkan yine benim. Kimin yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ediyoruz, buna göre yardımlar yapıyoruz.  8 tane çocuğa burs veriyoruz. 1990 yılından beri devam ediyor. Çocukları okutmaya da devam edeceğiz. Bizim için en önemlisi bu. Bunun yanında çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Kadın ve çocuklarla ilgili projelere de her zaman açığız.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.