İNSANLIK ‘DONDU’

Daha iyi bir yaşam için yasadışı yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen ve Yunan tarafından geri itilen 19 göçmen, donarak yaşamını yitirdi.

İNSANLIK ‘DONDU’

Daha iyi bir yaşam için yasadışı yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen ve Yunan tarafından geri itilen 19 göçmen, donarak yaşamını yitirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Şubat 2022 Cuma 06:44
İNSANLIK ‘DONDU’

Daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya kaçmak isteyen göçmenler, yasadışı yollardan Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a oradan Avrupa’nın değişik ülkelerine gitmek istiyor. Son yıllarda Yunanistan’da yakalanan göçmenlerin yakalandıktan sonra giysilerinin alınarak geri itildiği defalarca haber olmuş ve bu konuda sınır köylerinde yaşayan köylüler ve Türk güvenlik güçleri Avrupa’ya insanlık dersi vermişti.

Geçtiğimiz gün de bir grup mülteci, yasadışı oylardan İpsala bölgesinden Yunanistan’a geçti. İddiaya göre burada yakalana mülteciler görevliler tarafından soğuktan korunacağı giysilerin bir kısmını alarak, nehirden yüzerek Türkiye’ye geçmelerini istediler. Yunan tarafından geri itilen mülteciler de Türk tarafına geçince bir süre yardım aradılar, yaşam alanlarından uzakta olan mülteciler yardım bulamadan soğuk ayaza fazla dayanamadılar.

Güvenlik güçlerinin yaptığı devriyede önceki gün 14 mültecinin donmuş vücuduyla karşılaştı. Güvenlik güçleri dün de bölgede yardıma ihtiyacı olabilecek mülteciler için yaptığı aramada 5 mültecinin daha donarak yaşamını yitirdiğini tespit etti. İnsanlığın öldüğü sınır da donarak ölen mülteci sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Yapılan arama ve kurtarma çalışmalarının halen devam ettiği de bildirildi.

SOYLU FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da sınırda yaşanan içler acısı durumu sosyal medya hesabından paylaştı.Soylu, İngilizce olarak yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

“Yunanistan İpsala Sınırı.

Yunanistan Sınır Birimleri tarafından geri itilen, kıyafetleri ve ayakkabıları çıkarılmış 22 göçmenden 12'si donarak öldü. AB çaresiz, zayıf ve insani duygulardan yoksun. Yunan sınır birlikleri, FETÖ'ye karşı hoşgörülü, mağdurlara karşı eşkıya.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.