İŞGALİYE HARCI 60 KURUŞA DÜŞTÜ!

Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, masa-sandalye işgaliye harcının günlük 60 kuruş olarak belirlenmesine oybirliğiyle karar verildi.

İŞGALİYE HARCI 60 KURUŞA DÜŞTÜ!

Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, masa-sandalye işgaliye harcının günlük 60 kuruş olarak belirlenmesine oybirliğiyle karar verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Haziran 2019 Pazartesi 16:08
İŞGALİYE HARCI 60 KURUŞA DÜŞTÜ!

Edirne Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı Edirne Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Recep Gürkan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, 13 gündem, 9 da gündem dışı olmak üzere toplam 22 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, masa-sandalye işgaliye ücretlerinin 60 kuruş olarak belirlenmesine oybirliğiyle karar verildi. Seçim öncesinde işgaliye harçlarının kaldırılacağı yönünde vaatte bulunan Başkan Gürkan, “Seçimden sonra baktığımızda; bunun kanunla gelen bir harç olduğundan dolayı, bunun sıfırlanması gibi bir yetkimizin olmadığını gördük. Dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda 1,5 lira olarak aldığımız bu harcı, en düşük miktar olan 60 kuruştan daha aşağıya düşürülemeyeceğini ya da komple kaldırılamayacağını gördük. O yüzden Plan ve Bütçe komisyonumuz oy çokluğuyla masa-sandalye işgal harçlarının şehrimizin her yeri için günlük 60 kuruş olmasına karar verdi.” dedi.

Belediye Meclisi’nin 3 ve 4’üncü maddeleri geri çekilirken 5’inci gündem maddesinde Edirne Servis İşletmecileri Esnaf Odası’nın Servis araçları hizmet tarifesine zam yapılmasıyla ilgili talebi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

SOSYAL DEMOKRAT KAMU İŞVERENLERİ SENDİKASINA ÜYE OLUNDU

Gündemin 6’ncı maddesinde, Edirne Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına üye olması ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın belediyeyi temsilen yetkilendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

TRAFİK EĞİTİM PARKI KURULACAK!

Gündemin 7’nci maddesinde, çocuklar için ‘Trafik Eğitim Parkı’ kurulması için Edirne Valiliği İl Özel İdaresi ile ortak işbirliği projesi için protokol imzalanması konusunda Başkan Gürkan’a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Gürkan madde hakkında yaptığı konuşmada; çocukların trafik eğitimi konusunda güvenli ve bilimsel bir şekilde bilgi sahibi olmaları için Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nı en kısa sürede hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI’NIN TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Gündemin 8’inci maddesinde de, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından yapılan şehir içi toplu ulaşım indi bindi ücretlerinde iyileştirme yapılması yönündeki talep, Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İŞGALİYE HARCI 60 KURUŞA DÜŞTÜ!

Gündemin 10 ve 11’inci maddesinde esnafların masa-sandalye işgaliye ücretleri yeniden belirlendi. Seçimlerden önce Masa sandalye işgaliye harçlarını kaldıracaklarını vaat eden Başkan Gürkan, bu konu hakkında yaptığı konuşmada, “Seçim döneminde her başkan adayı bir takım vaatlerde bulundu. Benim vaatlerimden birisi de, masa-sandalye işgal harcının alınmaması idi. Ancak seçimden sonra baktığımızda; bunun kanunla gelen bir harç olduğundan dolayı, bunun sıfırlanması gibi bir yetkimizin olmadığını gördük. Dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda 1,5 lira olarak aldığımız bu harcı, en düşük miktar olan 60 kuruştan daha aşağıya düşürülemeyeceğini ya da komple kaldırılamayacağını gördük. O yüzden Plan ve Bütçe komisyonumuz oy çokluğuyla masa-sandalye işgal harçlarının şehrimizin her yeri için günlük 60 kuruş olmasına karar verdi. Sayın Nergiz İnce’nin bir muhalefet şerhi var. O da rakamla ilgili değil, benim vaadimden dolayı tamamen kaldırılması için şerh koymuş. Ancak dediğim gibi, harcı kaldırma yetkimiz kanunen olmadığı için bu şekilde getirdik.” dedi.  Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, masa-sandalye işgal harçlarının günlük 60 kuruş olması oybirliğiyle kabul edildi. Oylamanın ardından tekrar konuşan Başkan Gürkan, “Biz şehrin her tarafında metrekare başına 60 kuruşa düşürüyoruz. Buradaki en büyük amacımız, turizme bir katkı sunmak ve esnafımıza ekonomik açıdan bu zorlu dönemlerde bir nebze destek olabilmek. Ama sarı çizginin dışına taşan esnaflarımızla ilgili de yaptırımları kararlılıkla uygulayacağımı da tüm esnaflarımızın bilmesini isterim.”  ifadelerini kullandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı maddelerin görüşülmesine geçildi. Gündem dışı maddelerde, Edirne Belediyesi’ne bir adet yeni cenaze aracı alınması oy birliğiyle kabul edildi. Gündem dışı bir diğer maddede ise; AK Parti Grubu tarafından meclise sunulan su ve öğrenci ulaşımı hizmetlerindeki indirim talebi, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Başkan Gürkan, meclis sonunda yaptığı konuşmada, “Ramazan Bayramı’nın Edirne’mize, ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün milletimizin bayramını kazasız-belasız şeker tadında geçirmesini diliyorum.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.