KADINLAR ULUS PAZARINI ÖZLEMİŞ

Dünyada yaşanan Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında yaklaşık 7 hafta kapalı kalan ve geçtiğimiz hafta tekrar hizmete açılan Ulus Pazarı, bölge halkının ve az da olsa Bulgar turistlerin ilgi odağı oldu.

KADINLAR ULUS PAZARINI ÖZLEMİŞ

Dünyada yaşanan Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında yaklaşık 7 hafta kapalı kalan ve geçtiğimiz hafta tekrar hizmete açılan Ulus Pazarı, bölge halkının ve az da olsa Bulgar turistlerin ilgi odağı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Haziran 2021 Cumartesi 06:48
KADINLAR ULUS PAZARINI ÖZLEMİŞ

Yaklaşık 7 hafta kapalı kalan Ulus Pazarı Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak kapılarını açmasıyla, bölge halkının uğrak noktası oldu. Edirne halkının yanı sıra pazara Kırklareli ve Tekirdağ’dan da gelen vatandaşların fazlalığı dikkatlerden kaçmadı. Uzun yıllardır hizmet veren Ulus Pazarı son yıllarda bölgenin en önemli pazarı haline geldiğini bir kez daha gösterdi. Özellikle kadınların ziyaret ettiği pazarda, esnaf da ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ulus Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu, 7 ay kapalı kalan pazarın iki haftadır halka hizmet vermeye başladığı dile getirerek, “Noral rutin şekilde pazarımız açıldı. Edirnemizin eski güzel günlerine dönmesini bekliyoruz. Pandemi süreci içerisinde salgınla mücadele kapsamında yapılan çalışmalara başta Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canal ve belediye başkanımız Recep Gürkan’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Şu pazarımızı anda bölge insanlarımızın ağırlıklı ziyaret ettiğini görüyoruz. Bulgar turistlerin geçtiğimiz yıla oranla  yüzde 20 oranında geliyor. Eski yoğunluk yok. Trakya bölgesi halkı ve Edirne halkımızı şu anda pazarımıza geliyor.

Bulgar Turistlerimiz herhalde kendi ülkelerinde yaşanan test ve gümrük giriş çıkışlarındaki sorunlar nedeniyle gelişi yavaş. Bulgar turistlerin gelmesi pazarı canlandırıyor. Bunun yanında kentte de canlılığa neden oluyor. Gelen turistler şehri geziyor ve dolaşıyor. Çarşılarda alışveriş yapıyorlar. Otellerimizde kalıyorlar, bu da Edirne halkına ve esnafına katkı sağlıyor. Edirne esnafımız gerçekten bunalmıştı. Özellikle yeme içme sektörü büyük bir darbe aldı. Yeme-içme sektöründeki bir çok arkadaşımız dükkanını kapattı. Biz bu konuda Edirne esnafımıza büyük geçmiş olsun diliyoruz. İnşallah ümit ediyoruz ki en yakın zamanda eski günlerimize kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.