KAYA; “SİSTEM KİLİTLENDİ!”

Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı Şaban Kaya, basına yaptığı açıklamada, Ekonomik krizle birlikte bir yönetim krizi ile karşı karşıya bulunduğumuza dikkat çekti. 

KAYA; “SİSTEM KİLİTLENDİ!”

Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanı Şaban Kaya, basına yaptığı açıklamada, Ekonomik krizle birlikte bir yönetim krizi ile karşı karşıya bulunduğumuza dikkat çekti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Eylül 2018 Cuma 08:30
KAYA; “SİSTEM KİLİTLENDİ!”

Kaya açıklamasında, “Türkiye iyi yönetilemiyor. Tarım içinden çıkılmaz bir hale geldi. Sanayi ve ticaret durma noktasında. Eğitim tam bir keşmekeş halde. Yeni sistemin altyapısı bir türlü oluşturulamadığı için bürokrasi kilitlenmiş durumda” dedi.

YÖNETİM KRİZİ EKONOMİK KRİZDEN DAHA BÜYÜK!

Şaban Kaya,  ekonomide yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Türkiye büyük bir ekonomik kriz içinde bocalayıp duruyor. Ama bu krizden çok daha büyüğü, bir yönetim krizi ile karşı karşıya olmasıdır.  Türkiye iyi yönetilemiyor. Tarım, içinden çıkılmaz bir hale geldi. Sanayi ve ticaret durma noktasında. Eğitim de tam bir keşmekeş halde. Yeni sistemin altyapısı bir türlü oluşturulamadığı için bürokrasi kilitlenmiş durumda. Tam bir keşmekeşlik var. Biz, Saadet Partisi olarak ‘ehliyet ve liyakat’ dedikçe iktidar tam tersini yaptı ve yapıyor”  ifadelerini kullandı.

KELİME OYUNU YAPIYORLAR

Kaya,  “Bu kriz ‘yahu geçer’ denilerek geçiştirilecek bir kriz değildir. Ekonomik rakamlar, krizin giderek derinleştiğinin en önemli göstergesidir. Sadece resmi rakamları ele alırsak enflasyon durdurulamıyor. Geçtiğimiz hafta enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon yüzde 17,90 oldu. Bu son 14 yılın en yüksek rakamı. ‘Doların yükselişi durdurulamıyor’ deniliyor. Burada bir kelime oyunu yapılıyor. Dolar bütün ülkelerde durduğu yerde duruyor. Ama Türk parası değer kaybediyor. Çünkü böyle olmasaydı, biz başka ülkeler karşısında paramızın değerini bulurduk. Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı son bir ayda yüzde 30, 2018’in tamamı dikkate alındığında ise yüzde 70 civarında” açıklamasını yaptı.

MİLLETİN BOĞAZI SIKILIYOR

Şaban Kaya,  ekonomideki krizle birlikte zamların da arttığının altını çizerek, “Zamlar da durulmuyor. Enflasyonist ortamda zamdan kurtulmak mümkün değildir. İğneden ipliğe, elektrikten gaza, şekerden una her şey her gün pahalanıyor. Sadece elektriğe gelen zamda konutta yüzde 33, sanayi ve tarımsal sulamada yüzde 44’ü geçti. Peki, sonuç ne oldu? Olan sadece garip gurebaya oluyor. Başkaları problemlerini bir şekilde çözüyor. İktidar İstanbul’da çılgın proje peşinde koşuyor.  Ekonomiyi bu hale getiren, çılgın ve kısa vadede hiçbir katkı yapmayan yatırımlardır.  Türkiye’de milyonlarca işyeri, faturalarını ödeyemediği için icralık durumdadır. Önceden kemer sıkıyordu, şimdi kemeri bırakıp milletin boğazını sıkıyorlar” şeklinde eleştirdi.

ŞARBON SKANDALI!                                                                                                                                 Son zamanda Türkiye’nin birçok yerinde ortaya çıkan ‘şarbon’ hastalığına da değinen Şaban Kaya, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye’in birçok yerinde şarbon skandalı patlak verdi. Türkiye’nin başka yerlerinde de benzer hadiseler ortaya çıktı. Her şey medyaya yansıtılmıyor. Nerede ithal hayvan varsa orada bu tür endişeler var. Acaba bu hayvanlar hangi ülkeden getirildi? Kimler tarafından getirildi? Hayvanların sağlığı, kontrolünün uygun olup olmadığının kimler tarafından denetlenmesi icap ediyordu da denetlenmedi? Tüm sorumlulardan hesap sorulması gerekir”  dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.