Vali Yunus Sezer, kurulacak organize sanayi bölgelerinin meslek liseleri ile entegre şekilde çalışacağını belirterek, “Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra doğrudan istihdam edilebilecekleri bir sistemle eğitim alacak. Bu sayede hem sanayicilerimizin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak hem de gençlerimiz iş garantisiyle mezun olacak"dedi.
Kurulacak OSB’lerde yenilenebilir enerjiye önem veren, çevre dostu ve yenilikçi firmaların yer alacağını ifade eden Sezer, sanayi bölgelerinin yalnızca üretim değil, sürdürülebilir kalkınma açısından da örnek projeler olacağını söyledi.
Altyapı çalışmaları tamamlanan Keşan OSB’nin yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirten Vali Sezer, “Keşan OSB’nin hayata geçirilmesiyle birlikte bölge istihdamında ciddi artış yaşanacak. Sanayi üretimi ve ekonomik hareketlilik açısından da önemli bir kazanım elde edeceğiz” şeklinde konuştu.
Toplantıda, OSB’deki son gelişmeler, yatırımcı başvuruları ve bölgedeki sanayi altyapısı üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Haber Merkezi

