Flaş Haber
Kapat

“KLASİK OTOMOBİL BALKAN TURU” BAŞLADI

Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. 22 Klasik araba dün Edirne’de tur attıktan sonra Bulgaristan’a çıkış yaptı.

“KLASİK OTOMOBİL BALKAN TURU” BAŞLADI

Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Klasik Otomobil Balkan Turu başladı. 22 Klasik araba dün Edirne’de tur attıktan sonra Bulgaristan’a çıkış yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Mayıs 2022 Cumartesi 06:22
“KLASİK OTOMOBİL BALKAN TURU” BAŞLADI

Trakya Üniversitesi ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen Klasik Otomobil Balkan Turu için kente gelen 22 klasik araba kentte tur attıktan sonra Kapıkule Sınır Kapısından çıkış yaptılar.

Antika Otomobil Federasyonu üyesi 22 otomobil sahibi dün Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Rektörlüğü önünde buluştu. Burada toplanan otomobiller, bölgedeki herkesin bir anda ilgi odağı oldu.

Antika Otomobil Federasyonu Başkan Yardımcısı Elif Geveli, tura 22 antika otomobilin katıldığını hatırlatarak, 2022 Ediren yılı olması dolayısıyla otomobillerin kapı numaralarının tamamının 22 olacağını da vurguladı.

Geveli, Trakya Üniversitesi öğrenci topluluğu ile Antika Otomobil Federasyonun ortaklaşa yaptığı etkinliğe Trakya Üniversite’nin ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Bu etkinlik Üniversitenin Bahar Şenliklerinin son gününden güzel bir etkinlik oldu. Sayın Rektörümüzün startıyla yola çıkacağız. Kapıkule’ye oradan da Bulgaristan’a çıkacağız. Üniversite öğrencilerini bu klasik değerleri burada görmesini, fotoğrafları gördükleri araçları görmeleri için bunu üniversitenin ev sahipliğinde yapılmasını düşündük. Üniversitenin ev sahipliğinde bu etkinliği yapmak bizin için çok önemli

Biz bu araçları yollarda görelim istiyoruz Samanların arasında olmasınlar, garajlarda terk edilmesinler. Bunlar çok önemli bir turizm aracı olarak görüyoruz. Biz 34 plakalı araçlarla Bulgaristan’da gezeceğiz. Bunun da turizm etkisinin olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim görevlisi Şahin Kılıç’da fakültede kurulan topluluğun kendilerine böyle bir taleple geldiklerinde mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Ben ayrıca Balkan Edebiyat topluluğunun danışmayım. Bize bu öneriyle geldiklerinde bize böyle bir etkinliği düzenlemekten mutlu olduk. Balkan turu da bölüm olarak ve üniversite olarak bizlere katkıda bulunacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu etkinliği daha da genişletebiliriz. Yunanistan’ı da işin içine katarak tüm Balkanları yavaş yavaş etkinliğin içine dahil edebiliriz. Edirne’ye de önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum.”

Edirne’de toplanan 22 klasik otombil önce şehir turu attılar. Ardından Kapıkule Sınır Kapısından Bulgaristan’a geçtiler. Otomobiller Pazar günü dönüş yapacak.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.