KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Edirne İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleşen toplantısında Vilayetler Birliği temsilcisi, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği temsilcileri ve ihtisas komisyon üyeleri belirlendi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Edirne İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleşen toplantısında Vilayetler Birliği temsilcisi, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği temsilcileri ve ihtisas komisyon üyeleri belirlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Nisan 2019 Perşembe 08:52
KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Edirne İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumu, 1’inci Başkanvekili Şenol Kılıç başkanlığında yapıldı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Vilayetler Birliği temsilcisi, Edirne katı Atık Yönetim Birliği Temsilcileri ve 12 ihtisas komisyonu üyeleri belirlendi. CHP Grubu tarafından 12 ihtisas komisyonunun 3’üne kadın İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Gegeoğlu önerilirken, AK Parti Grubu tarafından ise kadın İl Genel Meclis Üyesi Melek Uzgör’ün yalnızca Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu’na önerilmesi dikkat çekti.

VİLAYETLER BİRLİĞİ TEMSİLCİSİ BELLİ OLDU
Vilayetler Birliği Asil Üyesi için CHP Grubu Mehmet Geçmiş’i aday gösterirken AK Parti Grubu Mustafa Suiçmez’i aday gösterdi. Yapılan işari oylama sonucu 16 oy alan Mehmet Geçmiş Vilayetler Birliği Asil Üyesi olarak seçildi. Yedek Üyelik içinse CHP Grubu Şenol Kılıç’ı, AK Parti Grubu ise İsmet Özçifçi^yi aday gösterdi. 16 oy alan Şenol Kılıç Vilayetler Birliği Yedek Üyesi olarak seçildi.

KATI ATIK YÖNETİM BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİ BELLİ OLDU
Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nde ise asil üyelik için aday gösterilen Mehmet Geçmiş, Önder Cin, Serdar Çığla ve Secaattin Uyur isimleri oybirliğiyle kabul edildi. Yedek üyelikler için aday gösterilen Halil Akdağ ve Tamer Karadağ isimleri de oybirliğiyle kabul edilerek, yedek üye olarak seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONU ÜYELERİ BELLİ OLDU

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Mehmet Geçmiş, Şenol Kılıç, Sezgin Gündoğdu, Yaşar Sasa, Tamer Karadağ, Nedret Akbulut, İsmail Keleş

Plan ve Bütçe Komisyonu: Şenol Kılıç, Sezgin Gündoğdu, Yaşar Sasa, Mehmet Geçmiş, Tamer Karadağ, Nedret Akbulut, İsmail Keleş

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Kutay Özköse, Önder Cin, Halil Akdağ, Ahmet Demircan, Hüseyin Filiz

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Erdoğan Gümülcineli, Serdar Çığla, İsmail Alış, Halil Bayazıt, İbrahim Dalkıran.

Araştırma ve İnceleme Komisyonu: Çiğdem Gegeoğlu, Zafer Sünter, Erdoğan Gümülcineli, Halil Bayazıt, İsmet Özçiftçi

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu: Zafer Sünter, Önder Cin, Yaşar Sasa, İbrahim Dalkıran, Hüseyin Filiz

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Önder Cin, Mustafa Üstün, Ahmet Sarıgül, Secaattin Uyur, Mustafa Suiçmez

Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu: Hüseyin Erbay, İsmail Alış, Erdinç Can, Mustafa Suiçmez, Secaattin Uyur

Turizm Komisyonu: Çiğdem Gegeoğlu, Serdar Çığla, Tuncay Taşkın, Secaattin Uyur, İsmet Özçiftçi

Gençlik ve Spor Komisyonu: Kutay Özköse, Mustafa Üstün, Ahmet Sarıgül, Halil Bayazıt, Ahmet Demircan

İdari ve Mali İşler Komisyonu: Çiğdem Gegeoğlu, Halil Akdağ, Zafer Sünter, Halil Bayazıt, İsmet Özçiftçi

Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu: Serdar Çığla, Halil Akdağ, İsmail Alış, İbrahim Dalkıran, Melek Uzgör

UZGÖR’DEN TOPLANTILARIN BAŞLAMA SAATİ UYARISI!

Komisyonların seçiminin tamamlanmasının ardından gündem dışı söz alan AK Partili Melek Uzgör, “Yıllardır dünyada ve kamuoyunda kadınların siyasette ve kamu organlarında daha fazla görev alması beklenmektedir. Durum böyle olunca, bu dönem ilk defa iki kadın arkadaş meclisteyiz. Biz meclise gelip sadece bu konularla ilgilenmiyoruz. Bunun dışında evde ailemize karşı sorumluluklarımız var.  Bunları aksatırsak siyaset yapmamız zor olur. Bu nedenle buradaki toplantıların başlama saatlerine uyarsak daha sağlıklı çalışmalar yapabiliriz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.