Flaş Haber
Kapat

KOMŞU’NUN TUTUMU, DOSTLUĞU DA BOZAR

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, Yunanistan’ın Galatasaray Spor Kulübüne karşı tutumunun, komşuluk ilişkilerine yakışmadığını dile getirerek, Yunanistan Hükümetini dostluk iklimine  dönmeye davet etti.

KOMŞU’NUN TUTUMU, DOSTLUĞU DA BOZAR

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, Yunanistan’ın Galatasaray Spor Kulübüne karşı tutumunun, komşuluk ilişkilerine yakışmadığını dile getirerek, Yunanistan Hükümetini dostluk iklimine  dönmeye davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Temmuz 2021 Perşembe 06:13
KOMŞU’NUN TUTUMU, DOSTLUĞU DA BOZAR

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, geçtiğimiz gün Yunanistan tarafından hak etmediği tutumlarla karşı karşıya kalan Galatasaray Spor Kulübüne yapılan haksız uygulama ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Galatasaray Spor Kulübünün Yunanistan’a maruz kaldığı tutumu yadırgadığını dile getiren Akdağ, “Maalesef komşumuz Yunanistan bulduğu her fırsatta dostluk iklimine ve komşuluk ilişkilerine yakışmayan davranışlarda bulunuyor. Biz Edirne’de kurulan Türk Yunan Bulgar Dostluk grubu derneği olarak coğrafyamızda bulunan bütün komşularımızla iyi ilişkiler oluşturmak adına köprü görevi görüyoruz. Bu bağlamda da zaman zaman komşularımıza tavsiyelerde bulunuyoruz. İlişkilerin iyi olması adına üzerimize düşen ne varsa katkı sunmaya çalışıyoruz. Fakat Yunanistan ile olan diyaloglarda maalesef Yunanistan’ın bulduğu her fırsatı ilişkilerimize negatif yansıyacak şekilde kullanıyor olması gerçekten çok üzücü bir durum” dedi.

KOMŞULARIMIZLA BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK TEMENNİMİZ

Önder Akdağ, “Biz Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket ediyoruz” diyerek devam ettiği açıklamasını, şöyle sürdürdü:

“Komşularımızla da huzur ve barış içerisinde yaşama temennimiz var. Halkların arasında bu tür sorunların olduğunu düşünmüyorum. Fakat Yunanistan hükümeti, Kiriakos Miçotakis hükümetinin derhal bu anlayışı terk edip dostluk iklimine dönmeleri gerektiği yönünde kendilerine bir sivil toplum örgütü olarak tavsiyede bulunuyoruz. Biz komşu ülke olarak kapımız Yunanistan halkına açık, bizim ülkemizde her zaman gelip huzurla zaman geçirebilirler. Hiçbir zaman bizim ülkemizde Türk misafirperverliği dışında olumsuz bir davranışta karşılaşmayacaklarını taahhüt ediyoruz. Fakat aynı şeyleri aynı şekilde komşumuz Yunanistan’dan da bekliyoruz. Galatasaray Spor Kulübü bir dostluk maçı için Yunanistan’ a gitmişken uluslar arası geçerliliği olan PCR testleri elindeyken keyfi bir takım uygulamalarla bu süreci sabote etmiş olmaları bizleri ve spor camiasını üzmüştür. Spor siyasetin, bürokrasinin vs tamamen dışında olan bir alandır. Sporu siyasete alet ediyor olmaları çok üzücü bir durum. Yakın zamanda maratonumuz gerçekleşti. Yunanistan’dan birkaç atlet katılmıştı. Katılmak isteyen diğer sporcular da sanırım bu tutumları yüzünden katılım gösteremediler. O yüzden Yunanistan hükümetini dostluk iklimine dönmeye, komşuluk ilişkilerine yakışır şekilde davranmaya davet ediyoruz”

Hasan Boyacıoğlu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.