KONSEYLER, EDİRNE’DE TOPLANACAK

KONSEYLER, EDİRNE’DE TOPLANACAK

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Eylül 2021 Cuma 08:52
KONSEYLER, EDİRNE’DE TOPLANACAK

Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük ve beraberindekiler dün bir basın açıklaması yaparak, Türkiye Kent Konseyi Platformu’nun 27.dönem genel kurulunu 16-17 Ekim tarihlerinde Edirne’de yapılacağını belirterek, “Bunun çalışmaları için Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu üyelerimizle daha önce Odunpazarı’nda toplanmıştık. Dün de Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ı ziyaret ettik. Odunpazarı, Nilüfer, Bakırköy, Maltepe ve Edirne’den üyelerimiz buradalar. Arkadaşlarımızı bugün uğurlayacağız” dedi.

100’ÜN ÜZERİNDEKİ KENT KONSEYİ EDİRNE’YE GELECEK

Odunpazarı kent Konseyi Başkanı Türkiye Kent Konseyi Platformu 26. dönem başkanı İsmail Kumru da

Edirne Kent Konseyi ve Edirne Belediyesi’nin iki gündür kendilerini misafir ekmelerine teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Türkiye kent Konseyi platformu olarak 100 üzerindeki kent konseyleriyle demokrasi, çevre hareketi, göçmen meselesi, anayasayı tartışıyoruz. Burada da Türkiye’de son yıllarda hatta dünyada belirlediğimiz iklim krizini tartışacağız. Su meselesini başlık halinde alıp tartışacağız. Bu sadece Edirne’nin değil tüm Türkiye’nin meselesi. Bunun ötesinde HES’leri, taş ocaklarını ve 26. Dönemde burada iklim krizini tartışacağız. İklimin Türkiye’deki etkilerini ve kent konseylerinin bu konudaki tutumlarını, STK’ların nasıl hareket edeceğini tartışacağız. İki günden beri bu konuyu ele aldık. Edirne’de misafir olacağımız platformun konusu bu olacak. Tabi şuan yürütme kurulu olarak toplandık ama bir sonraki dönem Edirne yapacak. Bu anlamda hem yerel hem ulusal soruları masaya yatıracağız. Konuşacağımız konuları da sadece yerelde bırakmayıp konuları ilgili makamlara aktarıyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.