KÖY YOLLARINA BETON ASFALT

Edirne Özel İdaresi  tarafından yapılan program kapsamında  köy yolları asfaltlamasına başlandı. 

KÖY YOLLARINA BETON ASFALT

Edirne Özel İdaresi  tarafından yapılan program kapsamında  köy yolları asfaltlamasına başlandı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Eylül 2018 Pazartesi 08:07
KÖY YOLLARINA BETON ASFALT

Bu yıl ilk kez uygulanan beton asfaltlama çalışması Edirne merkez köylerinden Orhaniye Köyü ile Elçili  köyü yolu  arasında gerçekleşiyor. Özel idare tarafından yapılan program çerçevesinde köy yolları  daha düzenli hale geliyor. Edirne Merkez köylerinden Orhaniye Köyü ile Elçili  köyü  Arası bu  yıl ilk kez uygulanan, yol için çok dayanıklı olduğu belirtilen, beton asfalt  uygulaması yapılıyor.

SAHİL YOLU  SÜRÜCÜLER İÇİN DAHA CAZİP

Yolun asfaltlanmasını yakından izleyen Orhaniye Köyü Muhtarı Metin Oskar; “  Özel idaremiz tarafından başlatılan beton asfaltlama çalışmalarına köyümüz Orhaniye ile Elçili yolu  arasında başladı.  Asfaltlama çalışmaları  şu anda  aralıksız devam ediyor.  İki köy arasındaki mesafe 6500 metre.(6,5)Km. Bu yol  Edirne - Uzunköprü arası sahil yoludur.  Uzunköprü istikametine hatta Keşan’dan İzmir istikametine gedecek olanlar bu yolu daha güvenli görüyor, bu yoldan gidiyor. Sahil yolumuz Havsa yöresine devam eden yola oranla yaklaşık 10 kilometre daha kısa ve sürücülerimiz açısından da güvenli bir yol. Bunu sahil yolundan seyahat eden vatandaşlarımız  söylüyor. Araçlarıyla bu istikametten gelenler, Türkiye Yunanistan sınırını takip ederek yollarına devam ediyor. Böylece sınırımızda yakın Yunanistan topraklarını da görme imkanı buluyor.  Şu anda  yapılan  yolun genişliği de 7 metre 20 santime yükseltildi. Böylece  eskiye oranla daha da genişleyip iki aracın rahatlıkla gidip gelmesi sağlanıyor” dedi.

YOLA 18 SANTİM BETON ATILIYOR   

Yola 18 santim kalınlığında beton atıldığını belirten  Oskar;” Yolu silindirin çiğnemesiyle beton  15 santime iniyor. Böylece yolumuz kısa sürede bozulmayacak bir asfalt yol durumuna geliyor. Yollarımız daha önceleri sık sık bozuluyordu. Araç sürücüleri  bu  yoldan  seyahat etmede  zorlanıyorlardı.  Şimdi  bu tehlike sona erdi. Yolumuz sürücülerimiz açısından daha güvenli hale geldi” dedi.

 BUNDAN SONRA YOLLARDA BÖYLE  ASFALTLAMA YAPILACAK

Şimdiye kadar bu tür asfaltlamanın yapılmadığını belirten Orhaniye Köyü  Muhtarı Metin Oskar,”Valimizin de belirttiği gibi yol asfaltlamalarında  bundan böyle kendi ürünümüz olan beton  asfaltla kaplanacak. Bu asfaltlama sıcak asfalta oranla daha dayanıklı daha güvenli ve uzun ömürlü  oluyor. Böylece bu yoldan seyahat eden vatandaşlarımız için güvenilir bir yola kavuşacağız. Böyle asfaltlamanın sürdürülüp sahil yolunda diğer köylerde de yapılmasıyla  sahil yolumuz  daha cazip, güvenli  hale gelecek.  Gerek yurtiçi gerekse yurt dışından  gelip bu yoldan geçecek. Vatandaşlarımız  Uzunköprü’den İzmir’e kadar devam edecek yolculuklarında bu yolu tercih ediyor. Köyümüze bu yolun yapılmasını sağladığı için Sayın Valimize teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu yolun yapımında emeği geçenlere de köy halkım adına  minnettarlığımı belirtirim. Medeni ülkeler için yol çok önemlidir.  Düzenli yapılan yollar sürücüler için de mal ve can güvenliğini sağlar” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.