KÜÇÜK VALİDEN ASANSÖR İSTEĞİ

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etmesi ile başlarken, Günay Özdemir’in makam koltuğuna oturan Elif Sıla Polat engelli vatandaşlar için kentte daha çok önlem alınması gerektiğini söyledi.

KÜÇÜK VALİDEN ASANSÖR İSTEĞİ

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etmesi ile başlarken, Günay Özdemir’in makam koltuğuna oturan Elif Sıla Polat engelli vatandaşlar için kentte daha çok önlem alınması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Nisan 2018 Salı 08:49
KÜÇÜK VALİDEN ASANSÖR İSTEĞİ

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etmesi ile başladı. Özdemir'in  koltuğuna oturan Elif Sıla Polat,  engelli vatandaşlar için kentte daha çok önlem alınması gerektiğini belirtirken "Mesela her okula engelli asansörü yaparsak bizler için daha uygun olabileceğini düşündüm çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Öte yandan görme engelliler için yapılan tırtıklı yollara arabaların park ettiğini gördüm, halkımızı bunun için bilgilendirmenin uygun kralbet giriş olabileceğini düşündüm. Oturduğum mahalleyi her yağmurda su basıyor. Okullardaki derslik sayısının da arttırılması gerekiyor.” Dedi.

Öğrencilerin Edirne Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etmesinden sonra 9’uncu Balkan Çocuk Şenliği kapsamında, Bulgaristan, Kosova, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Çanakkale ve Tekirdağ'dan gelen yöresel kıyafetli çocuklarla Valilik toplantı salonunda Günay Özdemir ile bir araya geldi.

DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN EDİLMİŞ TEK BAYRAMDIR

Çocuklarla bir araya geldiği toplantıda konuşan Özdemir, “23 Nisan’da Balkan Çocuk Şenliği olarak her yıl yaptığımız bu çocuk şenliğine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş çünkü çocuklarımız geleceğimizin yöneticileri, geleceğimizin büyükleridir. Bu konuda sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayramdır dünyada. Biz bunu Balkanlar'dan gelen çocuklarımızla beraber, Balkan Şenliği olarak her yıl kutluyoruz. Bu şenliğimizde de şu anda Balkanlar'dan ve Trakya'dan gelen 12 grubumuz var. 141 öğrenci, 60 da idareci öğretmenimiz olmak üzere 201 kişi şenliğimize katıldı. Bunları burada Edirne'deki kardeşleri misafir ediyor. Her okulumuzdaki öğrenciler, dışarıdan gelen kardeşleriyle kaynaşıyorlar, tanışıyorlar. Aileler Edirne'yi ve Türk kültürünü gelen misafirlerimize tanıtıyor. Hepinizin bayramı tekrar kutlu olsun." Dedi.

Daha sonra ülkelerini ve kendilerini tanıttan öğrenciler ülkelerine ait yöresel hediyeleri Vali Özdemir'e sundu, Özdemir de çocuklara hediyeler verdi.

Edirne Valiliği önünde öğrenci ve öğretmenlerden oluşan kortej, Atatürk Anıtı'na yürüdü ve burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne İl Mili Eğitim Müdürü Hakan Cırıt anıta çelenk sundu.

Atatürk Anıtı’ndaki törenden sonra etkinlikler Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan platformda devam etti. Burada çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler gösterilerini sundular.

GAZİ MECLİSİMİZİN KURULUŞ GÜNÜDÜR BUGÜN

Saraçlar Caddesi’ndeki etkinlikte konuşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt “Tarih, 23 Nisan 1920’dir. Meclisin milletine müjdesinin tarihidir. Kurtuluş Savaşımızın kararlarının alındığı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine getirmek için yasaların çıkartıldığı Gazi Meclisimizin kuruluş günüdür bugün. Bayramın adı "çocuk" olmuştur, soyadı "ulusal egemenlik." Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bir milletin geleceğinin altını çizdiği bayramdır bu bayram. Ne yazık ki, çağımızın her türlü imkânına sahip modern dünya, hatalarının en ağır faturasını onlara ödetmektedir. Çığlıklarının sağır kulaklara çarparak dalgalarda kaybolduğu, hıçkırıklarının denizinde boğularak karaya vuran insanlığımızdır en büyük utancımız. Yine de savaşlarla kaybolan insanlığın yeniden inşasının ümidi, tek sermayesi sevgi olan çocuklarımızdır. En büyük arzumuz, tek damla gözyaşının dökülmediği, dünyada barış ikliminin hâkim olmasıdır. Çünkü çocuğun kurtuluşu, insanlığın kurtuluşudur.

Biz büyükler, çocuklarımızı büyütürken yalnızca onları değil, memleketimizin geleceğini de büyütüyoruz. Bir yandan devleti yönetme, yönetecek kişileri seçme hakkının milletimize ait olmasının gururunu yaşarken bir yandan da çocuklarımızı sevgiyle, eğitimle yoğurarak geleceğimizi şekillendirmenin de sorumluluğunu taşıyoruz. Bu yüzden bugün asıl hatırlamamız gereken; onların gözlerine baktığımızda, aslında masumiyete, umuda, dirence ve geleceğimize baktığımızdır.

Bizler, sizlere çok daha parlak bir gelecek emanet etmenin kararlılığı içindeyiz. Sizler de “Tarihi olmayanın, geleceği de olmaz.” düsturuyla gücünüzü ve ilhamınızı tarihimizden, medeniyetimizden alarak bir olacak, iri olacak, diri olacak; hiçbir zaman yılmayacak ve dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız. Geleceğin bürokratları, iş adamları, öğretmenleri, doktorları, sanatçıları, sporcuları, bilim adamları, akademisyenleri olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine getirmek için büyük çaba gösteren, içte ve dışta büyük mücadele veren ülkemizi daha da ilerileri taşıyacaksınız.

Bugün burada Balkanlardan şehrimize gelen tüm çocuklarımızı misafir etmenin ve bayramımızın sevincini, mutluluğunu paylaşmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Ulusal egemenliğimiz ve bağımsız bir millet olabilmemiz için canla başla savaşmış olan tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla anıyor; önce çocuklarımızın, sonra tüm yurttaşlarımızın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı yürekten kutluyorum.

Sözlerimi, bizlere bugünü armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle sonlandırıyorum: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz; geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.