LALAPAŞA'DA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Lalapaşa Belediyesi tarafından eğlenceler düzenlendi.

LALAPAŞA'DA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Lalapaşa Belediyesi tarafından eğlenceler düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
LALAPAŞA'DA HIDRELLEZ ŞENLİĞİ

Bu yıl ilk kez düzenlenen şenliklere büyük ilgi gösterildi. Şenlikler sırasında ateş yakıldı ve vatandaşlar ateşin üzerinden atladı. Yerel sanatçılar da ilçe meydanında konserler verirken, Roman vatandaşların dansları ilgiyle izlendi.

Şenliklerin açılışında konuşan Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, “Bugün buradaki festivalimize katılanları kardeşliğin, birlikte olmanın, gönül gönüle, omuz omuza yaşamanın sevinci, mutluluğu ve coşkusunu yaşıyoruz. Şimdi Lalapaşa’mızda yeni bir vizyon, yeni bir anlayış, yeni bir yönetim için buluştuk, yüreklerimizi birbirimize açtı" dedi.

Belediye binasının önünden protokol yürüyüşü ile başlayan etkinlik Kakava ateşinin yanması ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde 2019-2024 dönemi meclis üyelerine plaket takdimi yapılmıştı. Ancak  Kakava programın de vefat eden meclis üyesi Ersin Dirican’ın ailesine teşekkür plaketi takdim edildi. Programın açılışında konuşan Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, “Yoğun bir seçim döneminin ardından sizlerle bu güzel akşamda birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihi ilçemiz Lalapaşa cadde cadde , sokak sokak sorunlarını bilerek çıktığımız bu yolda sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları gidermek üzere projeler hazırladık ve projelerimizi uygulamaya başladık. Lalapaşa’mız çağdaş, kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

KARDEŞLİĞİN, BİRLİKTE OLMANIN COŞKUSU

Şenlikler ile kardeşliğin ve birliğin coşkusunu yaşadıklarını ifade eden Geldi, “Bu kapsamda ilk etkinliğimiz olan 5 Mayıs kakava ve Hıdırellez Festivalini yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün buradaki festivalimize katılanları kardeşliğin birlikte olmanın, gönül gönüle, omuz omuza yaşamanın sevinci,mutluluğu ve coşkusunu yaşıyoruz. Sizlere bir söz vermiştim sizin çocuğunuz olarak her zaman yanınızda olacağız demiştik şimdi tekrarlıyorum. Benim yolum Halktan kopanlarla değil, benim yolum kalp kıranlar ile değil, benim yolum gerçek belediyecilik deyip ranta çevrilenler ile hiç değil, benim yolum siz vicdanlı olanlarla, benim yolum milli mücadele yıllarında özgür bir ülke için hayatını feda edenlerle en önemlisi  benim yolum vatanını en çok seven görevini en iyi yapan diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur" şeklinde konuştu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.