BAŞKAN GENCAN AKIN'DAN DARBUKA RİTMİ

Edirne’de Kakava Şenlikleri’nin son günü etkinlikleri Saraçlar Caddesi’nde Mor İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu’nun gösterisiyle devam etti.

BAŞKAN GENCAN AKIN'DAN DARBUKA RİTMİ

Edirne’de Kakava Şenlikleri’nin son günü etkinlikleri Saraçlar Caddesi’nde Mor İz Kadın Meclisi Darbuka Topluluğu’nun gösterisiyle devam etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
BAŞKAN GENCAN AKIN'DAN DARBUKA RİTMİ

Saraçlar Caddesi’nde gerçekleşen ve yoğun ilgi gören gösteride vatandaşlar çalan müzikler eşliğinde bol bol dans etti. Gösteriyi izleyen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’da darbukayı alarak bir süre gruba eşlik etti.

 Gösteri sonunda Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Filiz Gencan Akın, bu yıl şenliklere tarihinde ilk kez bu kadar kalabalık bir katılımın olduğunu söyledi.

Sarayiçi’nde memnuniyet anketi de yaptırdıklarını, anket sonucuna göre gelecek yıl eksiklikleri tespit ederek çözüm bulacaklarını belirtern Başkan Gencan Akın, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir 3 gün geçirdik. Bugün de organizasyonumuzun son günü. Bu son gün de Mor İz Kadın Grubumuzla beraberiz. Edirne tam da böyle bir şehir. Şehir dışından gelen kadınlarımız, şehirlilerimiz özgürce eğlendiler, gönüllerince eğlendiler. Çok güzel sahne performansları izledik. Muazzam bir kalabalık vardı. Sayısal olarak henüz elimde net rakamlar yok ama önceki senelere nazaran çok daha fazla bir kalabalık vardı. Bu çok güzel ama bize daha fazla bir sorumluluk yüklüyor. Biz boş durmadık. Bir taraftan da alanda anket yaptırdık. Eksikliklerimiz neler, neleri tamamlarsak önümüzdeki sene daha iyi bir organizasyon yaparız diye. Ben buradan özellikle Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze ve bütün kurumlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten muazzam bir çaba sarf ettiler. Çalışma arkadaşlarıma ve birim amirlerime çok teşekkür ediyorum. Herkes muazzam çalıştı. Bu bir başlangıçtı. Daha güzel şenlikler ve festivaller yapacağız. Bu gün de kapanışımızı kadın odaklı olması beni çok memnun etti. Dediğim gibi Edirne böyle bir şehir. Edirne her şeyin en güzeline yakışıyor, Edirne’ye gelen misafirlerimiz her şeyin en güzeline yakışıyor. Biz de onlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız”.

“3 GÜNLÜK KUTLAMA KALABALIĞI ARTIRDI"

Kutlamaların 3 güne çıkmasının kalabalığı arttırdığını belirten başkan Akın; “Keşke Cumartesi günü de hava güzel olsaydı, alanı daha güzel kullanabilseydik ama bazı zorluklar oldu. Ona rağmen alandaydı misafirlerimiz. Gün sayısını arttırmak Edirne için önemli, Edirne’yi tanıtmak için, Edirne’ye gelen misafirlerimizin hem kültürümüzü tanıması, hem şehrimizi tanıması bizim için çok önemli. Şunu da görüyoruz ki artık turizm potansiyelimiz her geçen gün artacak. Bize de bununla ilgili sorumluluklar yükleyecek ve biz de bu sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getireceğiz” dedi.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.