MARATONUN SON GÜNCELLEMELERİ YAPILDI

Uluslararası Edirne Maratonu’nun son güncellemeleri yapıldı. 8 Mayısta bin 22 sporcunun koşacağı maraton başlangıç ve bitiş noktası bu yıl Karaağaç’taki Lozan anıtı önünden başlayacak.

MARATONUN SON GÜNCELLEMELERİ YAPILDI

Uluslararası Edirne Maratonu’nun son güncellemeleri yapıldı. 8 Mayısta bin 22 sporcunun koşacağı maraton başlangıç ve bitiş noktası bu yıl Karaağaç’taki Lozan anıtı önünden başlayacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2022 Perşembe 06:09
MARATONUN SON GÜNCELLEMELERİ YAPILDI



Uluslararası Edirne Maratonu’nun başlangıç ve bitiş noktasında Selimiye Meydan düzenlemeleri nedeniyle değişikliğe gidildi.
8 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Maratonunun koşu parkuru bu yıl Selimiye Camii meydan düzenlemesi nedeniyle Karaağaç Lozan Anıtı'ndan start alacak.
Edirne'de Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, maratonunun, Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'ndeki Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin de bulunduğu Karaağaç Yerleşkesi'nden başlayacağını bildirdi. Akdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bugün burada 8 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz 7. Uluslararası Edirne Maratonu'nun son güncellemeleri için bir aradayız. Maratonun kayıtlarını kapatmıştık fakat yoğun talep ve ilgi üzerine 7 günlük bir kayıt süresi açtık. Bütün atletler Pazarkule Sınır Kapısından çıkarak sembolik geçişi yaptıktan sonra geri dönüyorlar. 10 kilometre ve 21 kilometre koşanlar Pazarkule'den dönüşte Lozan Caddesi'nden koşarak Edirne istikametine gidiyorlar. 10 kilometre koşan sporcular Protokol Evi'nin olduğu bölgeden tekrar Lozan Anıtı'na geri dönüş sağlayarak parkuru tamamlamış oluyorlar. 21 kilometre koşanlarsa yine maratonumuzun var olan parkurundan çarşı istikametine Selimiye'ye koşarak Selimiye'nin etrafında 1 tur attıktan sonra yine başlangıç noktasına gelerek bitişe ulaşmış oluyorlar. 
2022 Edirne yılı biz 1022 atletle bu yıl organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz 1022 ve hedefimiz olacak ama daha fazlası için kontenjanımız olmayacak. Bu sene ciddi anlamda yabancı atlet katılımı da var. Şu anda 150'ye yakın yabancı atlet kayıtlı. Balkan ülkelerinden ağırlıklı olarak Yunanistan ve Bulgaristan dan gelecek sporcularımız var. Çok renkli bir etkinlik olacak.”
Gözde Kabasakal
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.