“MAZOT DÜŞERSE İNDİRİM YAPARIZ”

20 Eylül Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babaeski’ye geleceğini belirten Pekcanlı,  şehir içi ulaşım fiyatlarına gelen zammı da değerlendirdi. Zam kararlarını vicdanları rahat olarak almadıklarını belirten Pekcanlı, “Ancak ülkenin gerçeği ortada. Mazot fiyatları düşerse, bizde şehir içi ulaşım fiyatlarını düşüreceğiz. Belediyenin iradesi olmasa bu zamlar daha fazla olacaktır.” Dedi.

“MAZOT DÜŞERSE İNDİRİM YAPARIZ”

20 Eylül Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babaeski’ye geleceğini belirten Pekcanlı,  şehir içi ulaşım fiyatlarına gelen zammı da değerlendirdi. Zam kararlarını vicdanları rahat olarak almadıklarını belirten Pekcanlı, “Ancak ülkenin gerçeği ortada. Mazot fiyatları düşerse, bizde şehir içi ulaşım fiyatlarını düşüreceğiz. Belediyenin iradesi olmasa bu zamlar daha fazla olacaktır.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Eylül 2018 Çarşamba 08:51
“MAZOT DÜŞERSE İNDİRİM YAPARIZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 20 Eylül Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babaeski’ye geleceğini belirten Pekcanlı, şehir içi ulaşıma gelen zammı ve yerel seçimleri değerlendirdi.

“KILIÇDAROĞLU, ÇİFTÇİLERİMİZ İLE BABAESKİ’DE BULUŞUYOR”

20 Eylül Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’ye geleceğini belirten Pekcanlı, “Genel başkanımız Babaeski Ziraat Odası’nın daveti üzerine Trakya’da tarım sorunları ve çözüm önerileri üzerine bir söyleşi yapmak için perşembe günü saat 11:00’de çiftçilerimiz ile Babaeski’de buluşuyor. Aynı gün saat 14:30’da da halkımıza hitap edecek. Kısa bir miting olacak. Önümüzdeki ay itibariyle bütün çiftçilerimiz tarlaya önümüzdeki yılın tohumunu ekmek için tarlaya girecekler ve gerçek anlamda krizi nasıl yaşadığımızı onlar da görecekler.” Dedi.

“AKP HÜKÜMETİ BU İŞİ YÜRÜTEMİYOR”

Dövizde düşüş beklenirken Dolar’ın 6.35 olduğunu belirten Pekcanlı, “AKP hükümeti bu işi yürütemiyor. Faiz artırımına evet. Bir tarafta merkez  bankasını eleştiriyorlar ama merkez bankası da bu işin faiz arttırarak çözüleceğine inanıyor. Onu atayan cumhurbaşkanı ise merkez bankasını eleştiriyor. Böyle bir tablo var ortada.” Dedi.

“CHP’YE İŞ BANKASI’NDAN GELEN BİR KURUŞ PARA YOK”

Ülkede ekonomik krizin konuşulması gerekirken CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin konuşulduğunu vurgulayan Pekcanlı, “Bu tamamen bir tuzaktır. Cumhurbaşkanı ekonomiyi unutturmaya çalışıyor. Ülkenin ekonomisi çok iyiymiş gibi ortaya İş Bankası fulyasını attılar. CHP’nin İş Bankası’nda yüzde 28 gibi bir hissesi var ama bu CHP’nin kendi hissesi değil. Atatürk’ün vasiyetidir. CHP’ye buradan gelen bir kuruş para da yok. Biz sadece Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkıyoruz.” Dedi.

“İTTİFAĞA İHTİYACIMIZ YOK”

2019 yerel seçimlerimde Edirne’de bir ittifağa ihtiyaç duyulmadığının altını çizen Pekcanlı, “Edirne’de bizim ittifağa ihtiyacımız yok. Ama belediyemizin çalışmaları ortada. Diğer belediyelerimizin de çalışmaları ortada. Bunların hepsini değerlendireceğiz. 4 ilçe CHP’de olmadığı için bizi ilgilendiriyor. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bazı isimlerle görüşmelere başladım. Örgütümüzle oturup hangi ilçede hangi kararı alacağız. Ön seçim mi? Atamamı?” dedi.

“ZAMMIN SAVUNULACAK HİÇBİR YANI YOK”

Zammın savunulacak hiçbir yanı olmadığını savunan Pekcalı, “Bunu CHP'nin il başkanı olarak rahatlıkla söylüyorum. Biz de Meclis grup kararıyla aldığımız zam kararlarını vicdanımız rahat olarak almıyoruz. Ancak ülkenin gerçeği ortada. Ağustos ayında da bu kriz yaşanıyordu. Mazot Eylül ayına 4,56 ile başlamış. Şu anda ise mazot 6 lira 30 kuruş civarında. Ben kimsenin avukatlığını yapmıyorum ama gelen zamları herkes görüyor.  Bu kararı biz almak zorunda kaldık. AK Parti İl Başkanı halka şirin gözükmeye çalışıyor. ETUS zammına hayır diyorlar, taksici zammına hayır diyorlar. Madem tepki koyacaksınız hepsine koyun.” Dedi.

“YETER Kİ AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞSÜN”

AKP İl Başkanına seslenen ve mazot fiyatının düşmesi halinde şehir içi ulaşım fiyatlarının düşeceğini belirten Pekcanlı, “ETUS başkanı da buna razı yeter ki akar yakıt fiyatları düşsün. Akaryakıta kasım ayında çok ciddi bir zam gelecek. Herkes hazır olsun. Böyle bir tabloda zam kararı almamak mümkün değil. İnanın belediyenin iradesi olmasa bu zamlar daha fazla olacaktır. Çünkü tablo ortada. Biz bu işi frenleyen tarafız. Bizim oylarımızla zam kararı alınıyor ama biz bu yetkiyi şoförler odasına devredersek inanın şehir içi ulaşım daha pahalı olacak. Çünkü hiçbir oda kendi üyesini üzmek istemez.” Dedi.

Çevre illerdeki fiyatlara baktığını da ifade eden Pekcanlı, “AKP’li Ordu da öğrenci 1.90 tam 2.50 kartsız biniş 3.50, CHP’li Çanakkale tam 2.75 öğrenci 1.80, Bandırma nakit 3 öğrenci 1.75 tam 2.50, Lüleburgaz sivil 2.50 öğrenci 2 Lira şeklinde daha bir sürü var. Ülkenin gerçeği ortada.” Dedi.

“ALT YAPI, KREDİ ONAYINI BEKLİYOR”

Edirne’nin alt yapı ihalesini tamamladıklarına da değinen Pekcanlı, “Projesi her şeyi hazır. Sadece kredi de onayı bekliyor. Kredi onaylandığı an firma kazmayı vuracak. Madem iktidarlar buyursunlar Edirne adına mücadele etsinler. Dosya Ankara’da ilgili bakanlıkta duruyor. İmza attırsınlar, kredi çıksın.” Dedi.

Pekcanlı,  Edirne eski Milletvekili Şadan Şimşek’in de CHP’ye olan hakaretleri sonucu Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini söyledi. 

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın da durumunun iyiye gittiğini belirten Pekcanlı, Bircan’ın adım adım iyileştiğini söyledi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.