“MERALAR ÇİFTÇİNİN ORTAK MALIDIR”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminin konusu kiralanmak istenen meralar oldu. Meraların kiralanmasına karşı çıkan meclis üyeleri, meraların çiftçinin ortak malı olduğunu vurguladı.

“MERALAR ÇİFTÇİNİN ORTAK MALIDIR”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminin konusu kiralanmak istenen meralar oldu. Meraların kiralanmasına karşı çıkan meclis üyeleri, meraların çiftçinin ortak malı olduğunu vurguladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Şubat 2019 Çarşamba 09:16
“MERALAR ÇİFTÇİNİN ORTAK MALIDIR”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşimi, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in başkanlığında gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminde meclisin konusu, mera alanlarının korunması oldu. Meraların köylünün ortak malı olduğunu belirten meclis üyeleri, meraların yatırım alanı olması halinde bunun hesabını veremeyeceklerini vurguladılar.

“BU İNSANLARA KÖTÜLÜK YAPMIŞ OLUYORSUNUZ”

Havsa’nın Oğulpaşa köyündeki meranın 49 yıllığına kiralanma aşamasına gelindiğini ve vatandaşların tepkisini gösterdiğini aktaran CHP Havsa Meclis Üyesi Fedai Işık, “Bu kiralama işini yapan Şahinler Holding. 1900 dönüm yer ve kiralanma aşamasına gelinmiş. Fabrikaların kurulmasına karşı değiliz ama buradaki insanların geçim kaynağı olan hayvanlarının beslendiği toprak alanlarını yok ederek, bu insanlara kötülük yapmış oluyorsunuz.”Dedi.

“KİM BU İŞİN ARKASINDAYSA DERHAL VAZGEÇSİN”

İpsala Ak Parti Meclis Üyesi Özcan Tosun ise meraların kiralanmasının son derece yanlış olacağını vurgulayarak, “Meralar çiftçinin ortak malıdır. Hiçbir şirkete, hiçbir yere vermeye kimsenin hakkı yoktur. Biz beş yıl boyunca burada görev yaptık. Bu meralar kiralanırsa 28 tane il genel meclisi üyesi arkadaşımız, bunun hesabını veremeyiz. Kim bu işin arkasındaysa derhal vazgeçsin.” Dedi.

“HAYVANCILIĞIN OLMAZSA OLMAZI MERADIR”

AK Parti’den Edirne Merkez İl Genel Meclisi Üyesi olan Mustafa Suiçmez de, “Tarım ve hayvancılık bizim olmazsa olmazımız. Bu ülkenin üretime ihtiyacı var. Hemen bir araştırma komisyonu kurarak bu konuyu detaylandıralım. Ve fikrimizi açık ve net bir şekilde beyan etmiş oluruz. Hayvancılığın olmazsa olmazı meradır.” Dedi.

AK Parti Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut ise meraların kiralanmasına karşı olsa da, sanayileşmenin de istihdamı arttıracağını savundu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in yeni bir sinerji yarattığına da değinen Mehmet Geçmiş, “Valimiz köyleri tek tek gezerek, köylerdeki sorunları yerinde tespit etti. Yerinde tespit etmekle kalmadı, aynı zamanda çözüm önerileri de verdi.” Dedi.

“BOZUK BEYİNLİLER”

Laiklik ilkesine anayasada yer verilmesinin 82. yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yapan CHP Edirne Merkez Meclis Üyesi Erdal Akgün ise laikliğe karşı olanları ‘bozuk beyinliler’ olarak nitelendirdi. Laikliğe karşı olanları ağır sözlerle eleştiren Akgün “Bu dünyada huzurlu olan tekbir Müslüman ülke vardır ve bunun sebebi laik düzendir. Laik düzen olmasaydı bu gün bizim Mısır’dan, Suriye’den, Libya’dan ve dünyadaki huzursuz olan bütün Müslüman ülkelerden hiçbir farkımız olmazdı. Laiklik, insan olmak demektir. Laiklik olmasaydı bu ülkede neler olurdu? Keşke Türk ordusu kazanacağına, Mustafa Kemal Atatürk kazanacağına Yunanlıların egemenliği altında kalsaydık diyen zihniyet, belki de bu gün bizim kellemizi uçururdu. Biz laik cumhuriyet sayesinde böyle beyni bozuk insanlara karşı kurulmuş bir devlette huzur içinde yaşayabiliyoruz. Ve bunun yegane sebebi laikliktir.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.