MERİÇ, “ BEN DEĞİL, BİZ DEMELİYİZ”

Edirne Arslanzade Firması Sahibi Arif Meriç Edirne'nin kalkınmasında turizmin ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Bunu sağlama konusunda esnaflara büyük görevler düştüğünü belirten Meriç, bu konuda herkesi elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

MERİÇ, “ BEN DEĞİL, BİZ DEMELİYİZ”

Edirne Arslanzade Firması Sahibi Arif Meriç Edirne'nin kalkınmasında turizmin ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Bunu sağlama konusunda esnaflara büyük görevler düştüğünü belirten Meriç, bu konuda herkesi elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Şubat 2018 Cuma 10:14
MERİÇ, “ BEN DEĞİL, BİZ DEMELİYİZ”

    Arslanzade Firması Sahibi Arif Meriç,  Edirne'de devam eden odaların seçimleri sonrasında tüm yöneticilerin üzerlerinden ölü toprağını atmaları gerektiğini belirterek; “ Meslek kuruluş temsilcilerimiz bugüne kadar var olan ölü toprağını üzerlerinden atmaları gerekir. Oda yönetimlerine seçildikten sonra da, ben Edirne'me nasıl hizmet edebilirim ile yatıp onunla kalkmalıdır. Eğer ilimize gönüllü bir şekilde hizmet götüremezsek Edirne yıllarca aynı yerinde sayar. Benim yönetimler konusunda üzüldüğüm nokta şudur: Bu kardeşlerimiz meslek kuruluş yönetimlerine seçiliyorlar.  Oda seçimleri yapıldıktan sonra yönetime gelenler kendisini oraya getirenlerle hemhal oluyor sorunlarını dinliyor, önerilerini alıyorlar mı? Bu yönetici kardeşlerimizin Edirne ekonomisine nasıl bir katkı yaparım anlayışında olmak zorunluluğu var. Biz Bahri arkadaşımız ve o doğrultuda Edirne'yi tanıtmayı ön planda tutan arkadaşlarımız olsun. Edirne'nin tanıtımı için gönüllü, fahri olarak hizmet etmeyi sürdürüyoruz.” dedi.
    “GÖNÜLLÜLERİN SAYISI ARTMALI”
    Kendileri gibi Edirne'ye hizmet sunan gönüllülerin yanına diğer gönüllülerin de katılması gerektiğini belirten Meriç, “ Toplu olarak Edirne'nin turizm konusunu sahiplenmemiz gerekir. Bu konuyu en çok bizler gibi esnafların sahiplenmesi gerekir. Buna Ticaret odalarımız ve diğer STK'ların da destek olmaları gerekir. Eğer biz bu birlikteliği sağlayamazsak, birbirimizi anlayıp desteklemezsek işimiz çok zor. Edirne'nin turizmin dışında kalkınmasına destek verecek bir geliri yok. Bunu Edirne'de herkes benimsemeli ve bu yönde sorumluluk almalı. Ben didiniyorum, mücadele veriyorum, ilin kalkınması için tüm varlığımı feda ediyorum. Neden? Bizim ilimizde dumanı tüten fabrikalarımız yok. Biz ilimizin kalkınması için turizme dört elle sarılmalıyız. Bunun şuuruna varmalıyız, bu yönde güç birliği yapmalıyız. Odalarımızda seçilen ve seçilecek olan bütün kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bu tür seçimlerde bizleri de davet etsinler. Oda yöneticilerimiz meslek kuruluşlarımız Sahabet yurt dışına ve fuarlara gidiyor. Bu gezilere bizler neden davet edilmiyoruz. Bunu bir türlü anlamıyorum. Bunlar acı gerçekler. Biz hepimiz ilimizin kalkınması için elimizi taşın altına koyacağız Edirne'de turizmin gelişmesi için güç birliği yapacağız. Bu görev en başta esnaf oda yöneticilerimize düşüyor. Oda yöneticilerimiz üyelerini ile yakından ilgilenmeli ve turizme katkı konusunda uyarıda bulunmalı. Oda yöneticilerimiz odalarında oturmayacak. Zamanlarının çoğunu esnaflarımızın arasında geçirecek, sorunlarını dinleyecek. Kısaca belirtmek isterim benliği bırakıp biz olalım. Bu ölü toprağı üzerimizden atıp birbirimize destek verip güzelliklerine sahip çıkalım. Bu sağlandığı takdirde Edirne esnaf ve sanatkârlar odaları yöneticileri bırakınız Türkiye'de birinciliği dünyada söz sahibi olur.” dedi.
    “İLİN SORUNLARI GÜNDEME GETİRİLMELİ”
    Oda toplantılarda ilin kalkınması konularının da gündeme taşınması gerektiğini belirten Meriç, “ Bu toplantılarda ne kadar çok fikir tartışılırsa o kadar doğruların ortaya çıkması sağlanır. Genel kurullar daha çok katılımla yapılmalı, oralarda ilin ana sorunları gündeme getirilmeli. Farklı fikirlerden çekinmemeliyiz. Fikirlerin tartışılmasıyla doğrular ortaya çıkar.  Esnaf dernek yöneticilerimiz gereksiz konularla görevi sürdürme yerine ilimizin ana konularına ne gibi katkı yaparız konularına kafa yoralım. Elimizdeki güzellikler yok olmadan tarihi Edirne'mize sahip çıkalım.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.