Mescid-i Aksa saldırısını İHH kınadı

İnsan Hak ve Hürriyetler (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

Mescid-i Aksa saldırısını İHH kınadı

İnsan Hak ve Hürriyetler (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mayıs 2021 Salı 14:57
Mescid-i Aksa saldırısını İHH kınadı

Eski Camii önünde, İnsan Hak ve Hürriyetler (İHH) İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi basın açıklaması yaptı. Açıklamada, bütün Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın işgalinin kabul edilemez olduğuna dikkat çekildi ve, “Vicdanımızın gözüyle görüp vicdanımızın sesiyle haykırıyoruz: Her türlü şiddete ve hukuk ihlaline amasız karşıyız. Terör rejimi İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir” denildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Edirne Şubesi, İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırması ve 205 Filistinlinin yaralanmasının ardından bugün kent merkezinde bulunan Eski Camii önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda vakıf üyesinin katıldığı açıklamada, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırının ve işgalin kabul edilemez olduğuna dikkat çekilerek, kınamada bulunuldu. İHH İnsani Yardım Vakfı üyesi Hakan Çalışkan’ın okuduğu basın açıklamasında Mescid-i Aksa’yı kuşatan ve bombalayan İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ederek insanlık suçu işlediği belirtildi.

Çalışkan’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, dünyayı yönetenlerin duyarsızlığına isyan ediyoruz. Halkımız ve bütün insanlık bilmelidir ki bu bölgede akan kanın, bütün iç savaşların ve terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak Amerika ve İsrail vardır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, Müslümanların sessizliği, Müslüman halkların başındaki liderlerin İslam ülkelerinde yapılanlara kayıtsız kalması İsrail’i cesaretlendirmektedir. Vicdanımızın gözüyle görüp vicdanımızın sesiyle haykırıyoruz: Her türlü şiddete ve hukuk ihlaline amasız karşıyız. Terör rejimi İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barışa ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail ve Amerika’dır. Bütün Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.