MİNİK ÖĞRENCİLERDEN, AÇILIŞA ÖZEL PERFORMANS

SİROMA Projesi kapsamında Edirne Merkez Meriç İlkokulu'ndaki Müzik Sınıfı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu tarafından açıldı. Burada okulun minik öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı ve Darbuka Grubu açılışta ortaya koydukları performans sonucu Bakan Yardımcısı tarafından tebrik edildiler.

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN, AÇILIŞA ÖZEL PERFORMANS

SİROMA Projesi kapsamında Edirne Merkez Meriç İlkokulu'ndaki Müzik Sınıfı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu tarafından açıldı. Burada okulun minik öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı ve Darbuka Grubu açılışta ortaya koydukları performans sonucu Bakan Yardımcısı tarafından tebrik edildiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ocak 2018 Perşembe 10:27
MİNİK ÖĞRENCİLERDEN,  AÇILIŞA ÖZEL PERFORMANS


    Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü Roman Çalıştayı kapsamında Edirne Merkez Meriç İlkokulu'nda Müzik Sınıfı açıldı. Açılışa Bakan Yardımcısı Erdem ve Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu'nun dışında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. 
“YÜZDE 100 ÖĞRENCİ DEVAMININ OLDUĞUNU DUYUNCA, HAZIR OLDUKLARINI GÖRDÜK”
    Erdem,  2009 yılında başlatılan Roman Açılımıyla birlikte daha hassas çalışmaların başladığını aktararak, “AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken ilk Roman açılımını 2009'da başlatmasıyla birlikte bu alanda çok daha hassas çalışmalar başladı. Birçok proje uygulanmaya başlandı. 2016 yılı içerisinde de kalkınma planları içerisinde bu konular Roman grupların eğitimi ve bütün eksik kalan konularının çözümüne dönük bir yol haritası devletin çalışma planına girmiş oldu. Hepimizin sorumlulukları var. Bunun için de bugün, 2 gün sürecek bir çalışma başlattık. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tekirdağ ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlerimiz ile başlattık. Bunu çoğaltabilirdik ama küçük bir çalışma olarak daha spesifik ve özel olsun istedik. Roman Federasyonları ve Rektörümüz buralarda. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Her konu ile ilgililer. Zaten Enstitü var. Lunabit Oradaki hocalarımız ve Türkiye'nin de birkaç yerinden gelen bu konudaki katkı verecekler ile 2 gün sürecek bir çalışma ile eğitime erişimi, eğitimde devamı sağlayacak kararların alınmasını arzu ediyoruz. Okul Müdürümüz Azize Firdevs Hanım da orada bir sunum yaptı. Meriç İlkokulu'nun bu noktada yüzde 100 bir öğrenci devamının oluşunu kendilerinden duyduğumuz da zaten bir model çalışmanın da burada hazır olduğunu gördük. Kendilerini, yardımcılarını, öğretmenlerimizi kutluyoruz. Bu kutlamanın asıl sahibinin de veliler olduğunu biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
    “BAKANLIK OLARAK, ANNELERİN EMRİNDEYİZ”
    Erdem konuşmasının devamında ise,  “Çocukların eğitimi eksik kalıyor. Annelerimizden özellikle ülkemizin geleceğini inşa edecek bu yavrularımızın eğitimlerine en hassas şekilde devam edilmesini arzu ediyoruz. Onların katkısını bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak kendilerinin emrindeyiz. Ne istekleri varsa, nasıl çözeceksek birlikte çözmeye hazırız. Burada Genel Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürlerimiz bu konuda en hassasiyetle yapmak istiyor. Çünkü biz, şöyle bir değer ve anlayıştan geliyoruz; bir çocuğu kazanırsak, bir kişiyi kurtaran âlemi kurtarır. Bir yavrumuzu kurtardığımızda geleceğe çok büyük bir adım atmış oluruz. Bu noktada hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz buradalar. Onlar bizim baş tacımız. Onlar, bu işin asıl mimarlarıdır. Hz. Mevlana; 'Bir mum, başka bir mumu yakmakla ışığından bir şey kaybetmez.' diyor. Siz, o ışığınızla birçok yeni ışık yaktınız. Öyle de devam edecek. Bu okullarımızdaki hassas çalışmanın, eğitimin kolay olmadığını biliyoruz. O noktada sizleri ayrıca kutluyoruz. Bu başarıların şu haliyle de iyi noktadayız ama yükseltildiği takdirde çok daha iyi başarılar olacağına inanıyoruz.” dedi.
Erdem'in konuşmasının ardından kurdelenin protokol üyeleri tarafından kesilmesiyle açılan Müzik Sınıfı'nda Erdem ve Gençoğlu'nu okul öğrencilerinden oluşan darbuka grubu karşıladı. Minik öğrencilerin sunduğu performansı çok beğenen Erdem ve Gençoğlu, öğrencileri tebrik ettiler. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.