MİNYATÜR SERGİSİ

Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Fersan Öztuna'nın eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

MİNYATÜR SERGİSİ

Olgunlaştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Fersan Öztuna'nın eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
MİNYATÜR SERGİSİ

Kültürel mirasımızın en önemli değerlerinden biri olan sanat anlayışı kavramını yansıtan "Geçmişin Hikayeleri" adlı minyatür sergisi, Devecihan Kültür Merkezinde açılırken, sergiyi büyük ilgi gösterildi.

Edirne Olgunlaşma Enstitüsü minyatür sanatçısı Fersan Öztuna’nın çalışmalarından oluşan eserler iki gruptan sergileniyor. 1’inci grupta, döneminin en ünlü tıp bilimcilerinden biri olan Sabuncuoğlu Şerefeddin'e ait, Osmanlı Dönemi'nin ilk resimli cerrahi kitabında yer alan ve günümüzde de Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde kullanılan tıbbi içerikli minyatürler yer almakta.

2’nci grup ise Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli minyatür sanatçılarından biri olan, yaşadığı dönemi, dönemindeki insan profillerini eserlerine yansıtan Levni'nin minyatür örneklerinden oluşmakta. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın açılışını yaptığı sergi, 10 Mayıs’a kadar Deveci Han Kültür Merkezi’nde sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.