NESEBAR’DA TURİZM FESTİVALİ

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan Nesebar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında gerçekleştirilen ‘Nesebar Turizm Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde iki ülkenin turistik ve tarihi değerleri tanıtıldı.

NESEBAR’DA TURİZM FESTİVALİ

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan Nesebar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında gerçekleştirilen ‘Nesebar Turizm Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde iki ülkenin turistik ve tarihi değerleri tanıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Eylül 2018 Perşembe 08:47
NESEBAR’DA TURİZM FESTİVALİ

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.1.21.128 sayılı ‘Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması’ isimli proje kapsamında Bulgaristan’ın Nesebar Şehrinde ‘Nesebar Turizm Festivali’ gerçekleştirildi. 

Nesebar’da gerçekleştirilen ve  iki şehrin kültürel ve turistik değerlerinin halka tanıtıldığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Işık gösterileri, Türk ve Bulgar gruplarının dans ve müzik gösterileri ile kültürel bir yelpazeye dönüşen Turizm Festivali’nde Edirne Modern Dans Topluluğu ile Absolutely Nothing isimli müzik grubu Edirne’yi temsil etti.

Nessebar sur duvarlarına görüntülü ve ışıklı gösterilerin yapılması için proje kapsamında temin edilen 3D cihaz ile proje kapsamında hazırlanan videoların gösterimi gerçekleşti. Festival kapsamında ayrıca Nessebar sur duvarlarının önünde açılan stantta Edirne’ye ait kültürel ürünler tanıtıldı. Öte yandan Bulgarca Edirne tanıtım kitapçıkları, mis sabunu, aynalı süpürge halka dağıtılarak; Edirne hakkında bilgiler verildi.  

 ‘Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması’ projesiyle iki kentin turistik ve tarihi değerlerini tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  “ Söz konusu proje kapsamında bölgemizin kültürel ve tarihi mirasını daha iyi tanıtabilmek ve potansiyel ziyaretçilere rehberlik etmek üzere bilgi iletişim teknolojilerine yönelik altyapı oluşturulacak. Oluşturulacak olan teknolojik altyapı ile kentimizdeki turistik cazibesinin artırılması amacıyla; tarihi, turistik, kültürel yerlere ulaşımlar ve bu destinasyonlar hakkında bilgiler, şehirdeki oteller, yeme içme yerleri hakkında bilgiler, harita bilgileri, minibüs güzergahları, şehirdeki sinema, tiyatro, konser gibi kültürel etkinlikler hakkında takvimler, hava durumu değişiklikleri gibi turistik açıdan önemli bilgileri Türkçe, İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde 8 adet iç mekan 8 adet dış mekan kiosk ve akıllı telefon uygulamaları hazırlanacak. Kiosk ve akıllı telefon uygulamaları 2019 yılı şubat ayı içerisinde Edirne halkı ve turistlerin hizmetine sunacaktır” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.