“O RAKAMLAR HAYAL”

MHP İl Başkanı Hakan Özkan, İYİ Parti'nin Edirne'de 2. Parti oldukları şeklindeki iddialarına yanıt vererek, “Arkadaşlarımızın geçmiş dönemlerde kendi bölgelerinde yapmış oldukları siyasi çalışmalara bakarsak o denilen rakamların ne kadar hayal olduğu görülecektir.” dedi.

“O RAKAMLAR HAYAL”

MHP İl Başkanı Hakan Özkan, İYİ Parti'nin Edirne'de 2. Parti oldukları şeklindeki iddialarına yanıt vererek, “Arkadaşlarımızın geçmiş dönemlerde kendi bölgelerinde yapmış oldukları siyasi çalışmalara bakarsak o denilen rakamların ne kadar hayal olduğu görülecektir.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Aralık 2017 Salı 10:17
“O RAKAMLAR HAYAL”

    MHP İl Başkanı Hakan Özkan düzenlediği basın toplantısında, son dönemlerde gündemi meşgul eden birçok konuya değindi. Özkan, siyasi iktidarın son dönemlerde yaptığı yanlışlardan vazgeçtiğini ve bu nedenle bir siyasi ittifak oluşabileceğini ifade etti. Partiden çok sayıda istifa olduğu iddialarına ise, bunun bir algı operasyonu olduğu partiden 9 ilçede 100 tane bile istifanın olmadığını belirtti. Özkan İl Başkanları toplantısında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin meşhur köstekli saatinden tüm il başkanlarına ediye ettiğini söyledi. Özkan basın toplantısına ise gazeteciler kendisinin fotosunu çektiği sırada cep telefonuyla selfie yaparak başladı.  
    “ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM MHP DAHA AKTİF OLACAK”
    MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, Ankara'da Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmelerden bilgiler aktararak, “Ankara'da Sayın Genel Başkanımız İl Başkanları toplantısını gerçekleştirdi. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey toplantı sonrası il başkanlarıyla özel görüşme yaptı. Bizimle de yaptığı görüşmede teşkilat mensubu arkadaşlarımıza ve tüm Edirnelilere sevgi ve saygılarını iletmemizi istediler. MHP Genel Merkezi 2018 tarihinde Olağan Genel Kurulunu yapmak için hazırlıklarına devam ediyor. Genel Merkezimizin yaptığı hazırlıkları Genel Başkanımız bize anlattı. Türk Dünyası'nın merkezi olarak kabul ettiğimiz MHP genel merkezi önümüzdeki dönem siyasette daha belirleyici ve daha aktif bir şekilde bulunacağını Genel Başkanımız açık açık herkese duyurdu. Genel Başkanımız son günlerdeki gündemle ilgili detaylı bilgiler de aktardı. Uzun süreden beri MHP'nin iktidar partisine olan bir desteği söz konusu ve bu destek kamuoyunda yeteri kadar anlaşılamadı ve maalesef MHP yargılanmak gibi bir durumla karşı karşıya kaldı. Fakat işin aslının böyle olmadığını biz zaten söylüyorduk. Genel Başkanımız da detaylarıyla aktardı.” dedi.
“SİYASİ İKTİDAR YAPTIĞI YANLIŞLARDAN DÖNMÜŞTÜR”
    Özkan, iktidar partisinin son dönemlerde yaptığı yanlışlardan döndüğünü ve MHP'nin söylemleriyle örtüşmeye başldığını ifade ederek, “MHP 48 yıllık siyasi yaşamında hiçbir partinin güdümüne, etkisine girmiş değildir. Böyle bir şey söz konusu değildir. MHP dün neredeyse bugün de orada durmaktadır. Yalnız MHP'nin 48 yıllık siyasi hayatındaki söylemlerine yanaşan siyasi partiler olmuştur. Bugün de Türkiye'yi 16 yıldır yönetmekte olan siyasi iktidar yaptığı yanlışlardan dönmüş ve bugün farklı bir siyasi üslupla siyaset yapıp Türkiye'yi yönetmeye çalışmaktadır. Bu yönetim şekli MHP'nin söylemleriyle büyük ölçüde örtüşmektedir. Bunun aslı bundan ibarettir. Varlık sebebimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini her daim savunmuş ve savunmaya devam edecek olan MHP terörle mücadelede, hain FETÖ'yle mücadelede, dış politikada iktidar partisini sonuna kadar destekliyor. Bu neden? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı her türlü siyasi münazaranın üstündedir. Buradan farklı şeyleri çıkartmak, MHP şöyle yaptı, böyle yaptı ifadeleri insafsız iddialardır. Bugün MHP bu söylediğim hususların dışında bugün mecliste bir torba yasa geçirilmeye çalışıyor, orada milletvekillerimizin yaptığı çalışmalara bakarsanız iktidar Betist partisine çok ciddi eleştirileri olduğunu görmekteyiz. Bunları karıştırmamak lazım. Türkiye'nin güvenliği ve bekası herşeyin üstündedir.” şeklinde konuştu. 
“MHP BARAJ PROBLEMİ OLMAYAN BİR PARTİDİR”
    Özkan, son dönemlerde MHP'nin baraj problemi olduğu iddialarını yöneltenlere ise, “Bir de seçim ittifaklarıyla ilgili genel başkanımızın bir tespiti oldu geçenlerde bir özel televizyon kanalında. Bununla ilgili de bir açıklaması oldu Genel Başkanımızın. Şu anki seçim kanunu ittifakların yapılmasına müsaade etmiyor bunun için de bazı yasal değişikliklerin yapılması lazım. Barajla ilgili de aynı şekilde Genel Başkanımızın bazı açıklamaları oldu. Bunlar da yanlış anlaşıldı. MHP bugün ille baraj düşürülsün diye bir iddiası yok. Tartışalım, doğru olan neyse ortak karar verelim, onu yapalım demişti. Ama MHP'nin baraj problemi var gibi hadsiz ithamlarla karşılaşıldı. Bunları yapanlara buradan iade ediyoruz. MHP'nin asla baraj problemi olmayan bir siyasi partidir ve bugüne kadar da kurulmuş olan bütün barajlar MHP'yi meclise sokmamak için konulmuş ve MHP'nin önü kesilmeye çalışılmıştır. Biz barajları yıka yıka gelen bir siyasi hareketiz. Bizim önümüzde kimse duramaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin yiğit temsilcileri olarak dün vardık, bugün de varız, ebediyen de var olmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız seçim ittifakının tartışılması gerektiğini ifade etti. Çünkü geçmiş dönem yaşanan siyasi mücadelelere baktığınızda bazı siyasi partilerin ortaklıkları oldu. Bir siyasi parti kimliği altında seçimlere girildi. Bugün böyle bir usule gerek varmı? Bunu düşünen siyasi partiler olabilir. Bunun da yolu açılabilir. Bunu tartışalım demiştir Genel Başkanımız. Buradan da tabi hemen farklı yorumlar yapılmaya çalışıldı. Yapılacak olan ittifakta seçimlerde siyasi partilerin amblemleri de koyularak hangi partinin ne kadar oy alacağı görülsün denildi. Bu gayettte demokratik bir uygulamadır. Muhattaplarımız bu konuda ne düşünüyor önümüzdeki dönem bunu göreceğiz.” dedi.
    “İNSANLAR SAVAŞLARDA BU KAYIPLARI VERMİYOR”
    Dünya Madenciler Günü'nü de kutlayan Özkan, “Bugün bildiğiniz gibi Dünya Madenciler Günü. Buradan kutlamak istiyorum. Türkiye'de maalesef iş kazaları had safhada. Günde ortalama 6 kişinin iş kazasından dolayı öldüğünü biliyoruz. Bu da yıl da 2 binin üzerinde rakamlara denk geliyor. İnsanlar savaşlarda bu kayıpları vermiyorlar. Ama maalesef bu çok gözümüzden kaçıyor. Yerin 7 kat altında madenlerde çalışan arkadaşlarımız çok mağdurlar. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kanuni düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz yetkililerden. Lütfen bu konunun üzerine gidilsin.” dedi.
    “O RAKAMLAR HAYAL”
    İYİ Parti'nin geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu basın toplantısında Edirne'de 2. Parti konumunda olduğunun iddia edilmesinin sorulması üzerine ise Özkan, “Arkadaşlarımızın biraz hayalperest oldukları geçmiş dönemlerle bakidir. Böyle ifadelerle kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Böyle bir ölçü, ölçek yok zaten. Seçimler yaklaşıyor, kimin ne oy alacağını göreceğiz. Arkadaşlarımızın geçmiş dönemlerde kendi bölgelerinde yapmış oldukları siyasi çalışmalara bakarsak o denilen rakamların ne kadar hayal olduğu görülecektir. Bu bahsettiğimiz arkadaşlar siyasete uzak insanlar değil. Geçmiş dönem kendi bölgelerinde, ilçelerinde neler yapmışlar, bakılabilir. Yüzde 38 mi, 8 mi herkes görsün.” cevabını verdi. 
    “TOPLAM 100 TANE İSTİFA YOK, İDDİALAR ALGI OPERASYONU”
    Partideki istifa konularına da değinen Özkan, “Algı operasyonunu arkadaşlar İktidar Partisinden çok iyi kaptılar. Geçtiğimiz günlerde ilçe seçim kurulunu aradık. Öyle iddia edilen büyüklükte, rakamlarda istifalar yok. Bunlar afaki iddialar. Örnek Keşan'da 88 tane istifa olduğu söylendi. İstifanın usülleri belli. İstifa etmekte bir sıkıntı yok. Bu kapı herkese açık, isteyen gelir, isteyen gider. Bu mekanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet vardır. Bu hizmetten kaçanlar olabilir. Bunda bir sıkıntı yok, biz buradayız. Keşan'da iddia edilen 88 istifaya geleyim. Orada bahsedilen kişilerden 39 tanesinin MHP ile hiçbir ilgisi yok. Üyemiz değiller. Yanlış partiden istifa etmişler. 6 tanesi imzasız dilekçe. Geri kalan 36 tanesinin de yarısı kendisinin bilgisi dışında dilekçe tanzim edildiğini söylüyor. Böyle bir hukuksuzluk olabilir mi? Bu insanlar şimdi Edirne'yi yöneteceklerini, Türkiye'yi yöneteceklerini iddia ediyorlar. Böyle bir şey olamaz. Böyle şeyleri reddediyoruz. İstifa edecek olan insan gelir, kendisi istifa dilekçesini takdim eder.” dedi. Bugüne kadar MHP'den 9 ilçede 100 tane istifa yok. Net rakamları söylüyorum. 650 tane yeni üye yapmış MHP teşkilatları. MHP dimdik ayaktadır. ” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.