ÖĞRENCİLERDEN BİRBİRİNDEN GÜZEL PROJELER

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri okulda yaptıkları projelerini Balkan Kongre Merkezinde kurdukları stantla tanıttılar.

ÖĞRENCİLERDEN BİRBİRİNDEN GÜZEL PROJELER

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri okulda yaptıkları projelerini Balkan Kongre Merkezinde kurdukları stantla tanıttılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mayıs 2018 Cuma 09:50
ÖĞRENCİLERDEN BİRBİRİNDEN GÜZEL PROJELER


Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu araçlar ve Ulaştırma Teknikleri Bölümü, Elektirik ve Enerji Bölümü, Elektrik ve Otomasyon Bölümü öğrencileri yaptıkları birbirinden farklı projelerini Balkan Kongre Merkezinde kurdukları stantla tanıttılar.

Trakya Üniversitesi Uçak Teknolojileri bölümü öğrencisi ve Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu Başkanı Şefik Teker “Okuduğumuz bölüm iki yıllık ve iki yıldır bu bölümle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Öğrenci topluluğumuzla birlikte model uçaktan 3d yazıcıya kadar birçok alanda çalışıyoruz. Kendi dronlarımızın parçalarını kendimiz basıyoruz. Helikopterin veya pervanelerin malzemelerini kendimiz basıyoruz. Plastikten pervane portatifleri yapmaya çalışıyoruz. Bunun dışında hem dron hem de araba olması için yaptığımız çalışmalar var. Hem yerde her arazi koşulunda gidecek hem de havada gidecek. Hava araçları modelleri yapıyoruz. Hem hız dronlarımız var hem de fotoğraf almak için olan 4-6 kollu dronlarımız var. Bunların yazılımları kontrolleri bizlere aittir. Bunları ders kapsamında ve öğrencilerin ilgi duyduğu konular kapsamında yapıyoruz. Burada öğrencilerimizin amacı kendilerini geliştirip tecrübe kazanmalarıdır.

Yaptığı projesini anlatan Elektirik ve Enerji Bölümü öğrencisi Doğan Çengel “Yaptığım proje ardinyoyla çizgi izleyip engel kaldıran bir robottur. Bu robot beyaz yüzey üzerindeki siyah çizgiyi izliyor ve önüne engel çıkınca ses dalgaları yayıyor. Ses dalgaları tekrardan robota yani sensöre geri dönerse robot duruyor önündeki engeli deviriyor ve kaldığı yerden yoluna devam ediyor. Bunun yazılımları var. İlgilenen olursa bana ulaşabilirler.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.