OKULLARIN YARISINDA İLK YARDIM SETİ YOK!

Edirne İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından araştırılan ve meclise sunulan Edirne genelindeki ilköğretim okullarında ilk yardım setleri hakkındaki rapor, oldukça dikkat çekti. Rapora göre; Edirne genelinde bulunan 188 okulun 97’sinde ilk yardım setinin bulunduğu, 91’inde ise bulunmadığı tespit edildi.

OKULLARIN YARISINDA İLK YARDIM SETİ YOK!

Edirne İl Genel Meclisi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından araştırılan ve meclise sunulan Edirne genelindeki ilköğretim okullarında ilk yardım setleri hakkındaki rapor, oldukça dikkat çekti. Rapora göre; Edirne genelinde bulunan 188 okulun 97’sinde ilk yardım setinin bulunduğu, 91’inde ise bulunmadığı tespit edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Mayıs 2019 Çarşamba 08:31
OKULLARIN YARISINDA İLK YARDIM SETİ YOK!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantıları devam ediyor. İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen dünkü oturumda, özellikle Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından araştırılan ve meclise sunulan rapor oldukça dikkat çekti. İlköğretim okullarında ne kadar ilk yardım seti bulunduğunun tespit edildiği rapora göre; İl genelindeki 188 okuldan 97’sinde ilk yardım setinin bulunduğu, 91’inde ise bulunmadığı ifade edildi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş raporun sunulmasının ardından, bu konu üzerine yetkililerle görüşeceklerini ve çözümü noktasında çalışacaklarını ifade etti. Bu sırada bir Meclis Üyesinin, İl Genel Meclisi’nde ilk yardım setinin olup olmadığını sorması üzerine ise; İl Genel Meclisi’nde de ilk yardım setinin olmadığı ortaya çıktı.

145 BİN DEKAR MERA ISLAH EDİLDİ!

Edirne İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda ilk olarak İdari ve Mali İşler Komisyon Başkanı Zafer Sünter tarafından Kadro Değişikliği hakkında hazırlanan rapor meclise sunuldu. Sonrasında Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkanı Mustafa Üstün tarafından Mera Islah Çalışmaları hakkında hazırlanan raporun sunumuyla meclis çalışmaları devam etti. Komisyon Başkanı Üstün tarafından sunulan raporda; Enez’de 3797 dekar, Havsa’da 16 bin 634 dekar, İpsala’da 12 bin 746 dekar, Keşan’da 16 bin 203 dekar, Lalapaşa’da 23 bin 708 dekar, Meriç’te bin 780 dekar, Süloğlu’nda 5 bin 65 dekar, Uzunköprü’de 28 bin 468 dekar, Merkez’de 36 bin 789 dekar olmak üzere toplam 145 bin 190 dekar meranın ıslah çalışmalarının bittiği belirtildi. Ayrıca yine rapora göre; 20 bin 850 dekar meranın ıslah çalışmalarının da devam ettiğini ifade edildi.

“188 OKULUN 91’İNDE İLK YARDIM SETİ YOK”

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Raporu tarafından yapılan araştırma sonucu meclise sunulan rakamlar ise oldukça dikkat çekti. Komisyon Başkanı Halil Akdağ tarafından meclise sunulan raporda şu ifadeler kullanıldı;

“Önemli bir ihtiyaç olan ilk yardım çantalarının okullarımızda olup olmadığının araştırılmasına yönelik komisyonumuza verilen önergeye istinaden, Milli Eğitimle yapılan çalışmalarımız sonucunda aşağıdaki rakamlara ulaşılmıştır.
Buna göre; Merkez’deki 55 okulda 39 ilk yardım setinin bulunduğu 16 okulda ise bulunmadığı, Enez’de 9 okulun hiçbirinde bulunmadığı, Havsa’da 11 okulun 5’inde bulunduğu 6 okulda bulunmadığı, İpsala’da 26 okulun 4’ünde bulunduğu 22’sinde bulunmadığı, Keşan’da 39 okulun 7’sinde bulunduğu 32’sinde bulunmadığı, Lalapaşa’da 4 okulun 2’sinde bulunduğu 2’sinde bulunmadığı, Meriç’te 11 okulun hepsinde bulunduğu, Süloğlu’nda 3 okulun 1’inde bulunduğu 2’sinde bulunmadığı, Uzunköprü’de 30 okulun 28’inde bulunduğu 2’sinde bulunmadığı, toplamda 188 okulun 97’sinde ilk yardım seti bulunduğu 91’inde bulunmadığı tespit edilmiştir.
Görüldüğü üzere okullarımızın yarıya yakınında maalesef ilk yardım çantasının eksik olduğu görülmüştür. Bizlere düşen görev yarınımız olan çocuklarımızın başına gelebilecek en ufak kazalarda dahi bunlara en hızlı müdahalenin yapılması için gerekli malzemelerin tedarik edilmesidir.”

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş raporun sunulmasının ardından, bu konu üzerine yetkililerle görüşeceklerini ve çözümü noktasında çalışacaklarını ifade etti. Bu sırada bir Meclis Üyesinin, İl Genel Meclisi’nde ilk yardım setinin olup olmadığını sorması üzerine ise; İl Genel Meclisi’nde de ilk yardım setinin olmadığı ortaya çıktı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.