Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin ile bir araya gelen Bağcı çifti, projenin detaylarını Belediye Meclis Salonu’nda meclis üyeleri ve vatandaşlarla paylaştı.
Başkan Ediz Martin, eğitime adanmış bu anlamlı bağışın kentin geleceğine yapılmış en değerli yatırımlardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hayatını eğitime adamış iki kıymetli öğretmenimizin bu örnek adımı, Uzunköprü’nün geleceğine yapılan en güzel yatırımdır. Çocuklarımız burada yalnızca oyun oynamayacak; aynı zamanda sanatı, sporu, paylaşmayı ve üretmeyi öğrenecekler. Bu kültür evi, bir neslin ufkunu açacak.”
Mahmure ve Mehmet Bağcı Çocuk Kültür Evi’nde; resim ve müzik atölyeleri, kurs sınıfları, serbest oyun alanları, macera parkuru, basketbol, voleybol ve tenis sahaları bulunacak. Ayrıca otopark alanı da projeye dahil edildi.
Projeyle birlikte çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak modern bir merkez oluşturulacak.
Mahmure ve Mehmet Bağcı çifti, “Biz ömrümüzü çocuklara adadık. Şimdi onlara kalıcı bir miras bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz, bu kültür evinden geçen her çocuğun yüzünde bir tebessüm, kalbinde bir umut olması”dediler
Uzunköprü Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilecek proje, ilçedeki çocukların kültürel, sanatsal ve sportif yaşamına yeni bir soluk kazandıracak.
Başkan Martin, “Bu proje sadece bir bina değil, çocuklarımızın hayallerini yeşertecek bir umut merkezi olacak” dedi.
Haber Merkezi
