ÖZTÜRK'E VEDA YEMEĞİ

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk'ün emekliye ayrılmasından dolayı Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katıldığı veda yemeği düzenlendi.

ÖZTÜRK'E VEDA YEMEĞİ

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk'ün emekliye ayrılmasından dolayı Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da katıldığı veda yemeği düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ağustos 2017 Cuma 09:55
ÖZTÜRK'E VEDA YEMEĞİ

    Edirne'de bir restoranda düzenlenen veda yemeğinde Öztürk, sağlık sorunları nedeniyle emekliye ayrıldığını belirtirken, Başkan Gürkan ise Öztürk'ün görev süresi boyunca herkesin sorununu çözmek için uğraştığını dile getirdi. Ardından konuşan Vali Özdemir ise Öztürk'ün emekli olmasına rağmen üniversitede ders vermeye devam edecek olmasını örnek göstererek, ''İnsan olarak bizim görevimiz ölünceye kadar insanlığa hizmet etmek, topluma hizmet etmek ve üretken olmak.” dedi.
    ''SAĞLIK SORUNLARIM NEDENİYLE EMEKLİYE AYRILDIM''
    Emekliye ayrılması nedeniyle verilen veda yemeğinde konuşan Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk; “Son zamanlarda sağlık sorunlarım nedeniyle emeklilik kararı aldım. Çalışmalarımızda destek veren başta Eski Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu olmak valilerimiz, il genel meclis başkanı ve üyelerine, merkezde ve kırsalda pek çok yerde beraber, uyum içinde çalıştığımız belediye başkanımız ve çalışanlarına herkese teşekkür ediyorum. Edirne'de hizmet alan hizmet sunan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
    ''HER ŞARTTA GÖREVİMİZİ YAPTIK''
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “Muhammet Hocayla biz meslektaşız. Aslında kader uzun bir süre sonra bizi yine benzer görevlerde bir araya getirdi ve bir arada çalıştırdı. 1997 yılında ben Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevindeyken, Muhammet Bey'in de İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde olması nedeniyle bir çalışma arkadaşlığımız, bir hukukumuz var. Ne iş yaptığınız sizin için önemlidir ama toplum için işinizi nasıl yaptığınız önemlidir felsefesiyle, gayet uyum içerisinde sorunları çözmede ortak bir aklı kullanarak hepimizin tabii olduğu bu büyük Betlike milletin değerleri ve yetkiyle herkesin sorununu çözmeye çalıştı. Burası şehirdir, bizim görev alanımızda değildir, demediler. Biz de burası köydür, bizim yetki alanımızda değildir, demedik. Bu millet için her şartta görevimizi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hangi meslekte olursanız olun hangi işi yaparsanız yapın, en güzel nihai hedef sağlıklı bir şekilde emekli olmak." ifadelerini kullandı. 
    ''ÖNEMLİ OLAN İNSANLIK İÇİN BİR ŞEY ÜRETMEK'’
Edirne Valisi Günay Özdemir de insan olarak görevlerimizin ölünceye dek insanlığa, topluma hizmet etmek ve üretken olmak diyerek, “Kamuda çalışan bütün hepimizin amacı sağlıklı bir şekilde emekli olmak. Aslında insan olarak normalde hayatımız boyunca emeklilik diye bir şey olmadığı düşünüyorum ve gerçekten Muhammet Bey de hayatı boyunca emekli olmayacak insanlardan birisi. 41 kere maşallah, 42 yıl çalışıp yine bu bilgi birikimini üniversitede gençlerle paylaşmak için üniversitede devam edecek olan, bundan sonrada artık tecrübesi ve bilgisiyle de yeni yetişen gençlere örnek olup, onlara bilgilerini aktaracak bir hayat tarzını seçmiş. Bu da aslında emeklilik diye bir seçeneğinin olmadığını gösteriyor. Çünkü insan olarak bizim görevimiz ölünceye kadar insanlığa hizmet etmek, topluma hizmet etmek ve üretken olmak. İnsan ürettiği süreçte hep gençtir. Eğer siz 20 yaşındayken insanlık için bir şeyler üretmiyorsanız, yaşlanmışsınızdır. 80 yaşına da gelseniz toplum için insanlık için bir şeyler üretiyorsanız hala gençsiniz demektir. Önemli olan insanlık için bir şeyler üretmek. Ben inanıyorum ki Muhammet Öztürk sağlığı el verdiği sürece de bu işi devam ettirecek.” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.