Edirne’nin önemli semt pazarlarından biri olan Cumartesi pazarında fiyatlar cep yakıyor. Ramazan’ın ilk günlerinde pazara inen vatandaş, fiyatları görünce Pazar arabaları boş olarak evlerine dönmek zorunda kaldı.
Havaların ısınmaya başlamasıyla fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlar, Ramazan alışverişi için gittiği pazarda fiyatları görünce şaşkına döndü.
Fiyatların geçtiğimiz haftaya göre dana da arttığını ifade eden vatandaşlar, “Bir demet Roka 5 lira, bir marul 6-7 lira. Biber, domates, salatalık zaten alabildiğimiz şeyler değildi. Havalar güzel, en azından yeşillikler ucuzlamıştır dedim ama hayal kırıklığına uğradık. Ramazan ayında iftar soframızı biraz renklendirmek istiyorduk. Ama bu fiyatlarla arabamız boş dönüyoruz. Acil ihtiyacımızı aldık, zaten paramız bitti” dediler.
Pazarcı esnafı ise sürekli artan yakıt nedeniyle nakliye maliyetinin artığını ve fiyatları da artan nakliye maliyetinin arttırdığını ileri sürdüler.
Havaların ısınmasıyla ürünlerde bolluk yaşanmaya başlandığını da ifade eden Pazarcı esnafı, önümüzdeki günlerde fiyatların düşüşe geçmesini beklediklerini bildirdiler.
Bülent Sarıçiçek
