PEKCANLI "MHP CUMHUR İTTİFAKINDAN AYRILSA YÜZDE 5 OY ALAMAZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Erzurum Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ın,  Edirne’de MHP İl Merkezi'nde yaptığı konuşma ile ilgili olarak  yaptığı açıklamada, MHP Milletvekili'nin Edirne’de  yaptığı açıklamanın ucuz siyasetten kaynaklandığını, bunlar ülkenin ekonomisinin ne durumda olduğunu  bilmediklerini ilk olarak onu görmeleri gerektiğini söyledi.

PEKCANLI "MHP CUMHUR İTTİFAKINDAN AYRILSA YÜZDE 5 OY ALAMAZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Erzurum Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın’ın,  Edirne’de MHP İl Merkezi'nde yaptığı konuşma ile ilgili olarak  yaptığı açıklamada, MHP Milletvekili'nin Edirne’de  yaptığı açıklamanın ucuz siyasetten kaynaklandığını, bunlar ülkenin ekonomisinin ne durumda olduğunu  bilmediklerini ilk olarak onu görmeleri gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Aralık 2019 Cumartesi 06:15
PEKCANLI "MHP CUMHUR İTTİFAKINDAN AYRILSA YÜZDE 5 OY ALAMAZ”

Pekcanlı açıklamasında şöyle dedi, “ MHP Milletvekili bugün batma aşamasına gelen ekonominin neyini anlatabilir?  Bakıyoruz Vekil yaptığı konuşmasında CHP’nin Atatürkçülük görüntüsü altında politika yaptığını ima ediyor. Bizim Atatürkçülüğümüz tartışılmaz. Biz Cumhuriyeti kuran ve bugüne kadar aynı siyasi çizgisini sürdüren bir partiyiz. MHP milletvekili aklı sıra buradan halka mesaj vermeye çalışıyor.  Milletvekili  yine konuşmasında sınır ötesi harekata yönelik bir şeyler söylemeye çalışmış. Bunu söylemek o denli ucuz söylem ki,  bilindiği gibi partimiz  bu operasyona destek verdi. Bu konuda partimiz ordumuza başarılar diledi” dedi.

BU BAŞARIYI SAHİPLENİYOR MUŞUZ

CHP sınır ötesi operasyon için oy verdiğini belirten Pekcanlı, “ Vekil, bu konuşmasıyla insanın aklıyla alay ediyor. Aynı şekilde bir diğer suçlama ise bizleri  “Türk Askerinin Libya’da ne işi var” dediğimiz için  bizi suçluyor. Gerçekten Türk askerimizin orada ne işi var. Bu da mı ülkenin bekasıyla ilgili bir konu . Bunlar her şeyi birbirine karıştırıyor. Ülkede beka sorunu varsa kendisi ile birlikte hareket ettiği partiye baksınlar. Yine MHP Milletvekili konuşmasının bir yerinde “CHP’nin içine HDP kaçmış, biz onların maskelerini düşüreceğiz” ifadesini kullanıyor. Bu işle sizin büyük ortağınız uğraşıyor. Bizim içimize herhangi bir parti kaçmış değil. Herkes CHP’nin Cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu akıldan çıkarmasın. CHP ilkeleri bugüne kadar izlediği politikası  belli  bir partidir. Her zaman bu ilkeler çerçevesinde politika yapmıştır. Bizim bazılarının yaptığı gibi ‘ rüzgara göre yön değişen’ bir parti anlayışımız yoktur” dedi

İSTANBUL  MAĞLUBİYETİNİ HAZMEDEMİYORLAR

MHP ve büyük ortağının İstanbul seçimlerindeki mağlubiyeti bir türlü hazmedemediklerini belerten Pekcanlı, “MHP Milletvekilinin sözleri bu Hazımsızlıktan, yenilmişlikten kaynaklanıyor. Türkiye’nin büyük kentlerinde  yetkileri sona erince  partimizi farklı bir kimlikle suçlamaya gidiyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Onlar kendi işine baksınlar. Ülkeyi içine soktukları ekonomik ve siyasi açmazdan kurtarma yolunu arasınlar. İstanbul seçimleri ülkede siyasi yapıyı  tümüyle değiştirdi. Bunu herkesi  kafasına  sokması ve kabullenmesi  gerekir. Aslında bunu onlar da biliyor fakat söyleyemiyorlar.  Böyle yan yollarla siyaset yapmaya çalışıyorlar. CHP’nin içine kaçtı diye iddia ettikleri parti ülkemizde 6,5 milyon oy alan legal ,TBMM’de temsil edilen bir partidir. Aslına bakılırsa  bu suçlamalar  bugüne kadar alıştığımız klasik MHP zihniyetidir “ Çamur at izi kalsın” mantığı ile hareket ediyorlar. Bir de bizim Atatürkçülük ruhunu kullanmakla itham ediyorlar. Ülkemizin her yerinde Atatürkçülük ruhu vardır, onu kimse söküp atamaz , bunu deneyenler oldu başaramadılar. Özellikle Trakya’da  bu anlayışı kimse tartışamaz. Acaba MHP’li Vekil bu ruhtan mı rahatsızlık duyuyor. CHP’nin 6 ilkesinden birisi  budur .Bunu gündeme getirmekle, üstelik Trakya gibi  bu anlayışın hakim olduğu bir yörede  bu tür konuşma onlara  fayda getirmez. MHP vekilinin bu  sözüne çok takıldım. Aklı sıra bizim Atatürkçülük ruhunu kullanmakla itham ediyor” dedi.

KENDİ SÖZLERİNE BAKSINLAR

Kanal İstanbul’da izledikleri politikanın da MHP’nin  birçok konuda olduğu gibi  "Dün dündür bugün bugün" anlayışını  ortaya çıkardığını belirten Pekcanlı” Genel Başkanları daha önce Kanal İstanbul hakkında ne söylemiş şimdi ne söylüyor. Böyle tutarsız siyaset olur mu? MHP Cumhur İttifakından dışlanmamak için her türlü  manevrayı yapıyor. Kraldan çok kralcı geçiniyorlar. Eğer AK Parti “ittifakı bozuyorum” dese bugün MHP yüzde 5 oy alamaz.Bu parti ittifak içinde kalmak için elinden geleni yapıyor. Bu tutarsız  söylemlerle CHP’yi karalayamazlar. Bizim partimizin kökü ve geçmişi bellidir. Aslında bu u bir şey söylememek gerekirdi. CHP’nin yetkili olduğu bir ilde  bunları  laf olarak söylenen kelimeler olarak kabul ediyorum. AK Parti  iktidara geldiğinde bizim komşularımızla ilgili bir sorunumuz yoktu.Bir de biz Atatürk’ün yolundayız., onun “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine göre hareket ediyoruz” diyorsunuz. Bu ilkeleri  böyle mi savunacaksınız?Bugün ülkemizin tüm komşuları ile sorunu var. Kavga etmediğimiz komşu ülke yok. Trakya’da bundan rahatsız. Bizim komşu ülkelerimiz Yunanistan Bulgaristan ile ilişkilerimiz çok  iyi . Ben korkuyorum, böyle giderse  bu ülkelerle ilişkilerimiz de bozulabilir. Karıştırmadıkları bir  burası kaldı. En son burasını da karıştıracakları endişesini taşıyorum” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.