PEKCANLI’NIN USTALIK DÖNEMİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Kongresi’nde gerçekleştirilen seçimde 193 oy alan Serkan Liznak’ı, 313 oyla geride bırakan Fevzi Pekcanlı, 3’üncü kez CHP Edirne İl Başkanı seçildi. Seçimin tamamlanmasının ardından konuşan Pekcanlı, “11 bin üyemizin tamamına hiç kimseyi ayırmadan teşekkür ediyorum. Eksikliklerimizi tamamlamak için daha çok çalışacağız.” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kongrede yaptığı konuşmada, “İstediği arkadaş ya da kendi aday olamayınca hiçbir seçim çalışmasına katılmayan sonrada kendine CHP’liyim diyenlere, kimse kusura bakması ben CHP’li demeyeceğim. Bütün seçim kampanyası boyunca adayı için çalışmayanların eleştirmeye hakkı da yok. Rahmetli Erbakan’ın güzel bir sözü var. Bu durumda olanlara şöyle diyordu; Hadi oradan.” ifadelerini kullandı.

PEKCANLI’NIN USTALIK DÖNEMİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Kongresi’nde gerçekleştirilen seçimde 193 oy alan Serkan Liznak’ı, 313 oyla geride bırakan Fevzi Pekcanlı, 3’üncü kez CHP Edirne İl Başkanı seçildi. Seçimin tamamlanmasının ardından konuşan Pekcanlı, “11 bin üyemizin tamamına hiç kimseyi ayırmadan teşekkür ediyorum. Eksikliklerimizi tamamlamak için daha çok çalışacağız.” dedi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kongrede yaptığı konuşmada, “İstediği arkadaş ya da kendi aday olamayınca hiçbir seçim çalışmasına katılmayan sonrada kendine CHP’liyim diyenlere, kimse kusura bakması ben CHP’li demeyeceğim. Bütün seçim kampanyası boyunca adayı için çalışmayanların eleştirmeye hakkı da yok. Rahmetli Erbakan’ın güzel bir sözü var. Bu durumda olanlara şöyle diyordu; Hadi oradan.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Şubat 2020 Pazartesi 06:23
PEKCANLI’NIN USTALIK DÖNEMİ!

CHP Edirne 37’nci Olağan Kongresi dün kentte bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı kongrede; 520 delegeden 507’si oy kullandı. Mavi listeyle seçime katılan Fevzi Pekcanlı 313 oy alırken; beyaz listeyle katılan Serkan Liznak ise 193 oy aldı ve 1 oy geçersiz sayıldı. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile CHP Edirne eski Gençlik Kolları Başkanı Halil İnağ’ın da anıldığı kongreye; Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ ve Kırklareli’nden milletvekilleri, geçmiş dönem milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi.

3’üncü kez İl Başkanı seçilen Fevzi Pekcanlı’nın listesi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Türker Altıerler, Murat Aran, Oğuz Atasayarlar, Fatma Bayko, Anıl Buğra Çetin, Özge Çınar, Cenk Ergüden, Ahmet Erken, Şenol Geçmiş, Samet Kahraman, Emel Geçginci Kara, Fevziye Kirezci, Murat Milon, Ulaş Özgen, Emin Sarvan, Erdinç Şengör, Zafer Sünter, Rasim Şahin, Bahar Şevik ve Korcan Tuna

İl Disiplin Kurulu: Recebiye Atik, Cengiz Başyurt, Hüsnü Bulut, Yağmur Ayten Kara, Halim Oduncu, Hakkı Peköz, Mustafa Sarıcan, Mustafa Kemal Şanoğlu ve Feridun Tunca

Kurultay Delegeleri: Fevzi Pekcanlı, Recep Gürkan, Özlem Becan, Burak Güngörmedi, Özkan Günenç, Erol Dübek, Muammet Çetiner ve Mehmet Ormankıran

ÖZTRAK: “İLK ADIMI EDİRNE KONGRESİYLE ATIYORUZ”

Zeybek ve halk oyunları gösterileriyle başlayan kongre, Divan Başkanlığına Faik Öztrak, Başkan Yardımcılığına Selma Oluçay ve Katip Üyeliğe Mehmet İşler’in seçilmesiyle devam etti. Ardından blok listeyle seçim yapılması ve 6 ile 7’nci maddenin yerlerinin değiştirilmesini içeren önergeler oyçokluğuyla kabul edildi. Sonrasında çalışma ve hesap raporları okundu ve oybirliğiyle ibra edildi. Kongrede konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu kurultayın çok ayrı bir önemi ve özelliği var. Geçen yıl yerel seçimlerini ardından mart’ın sonu bahar olacak dedik ve martın sonu bahar oldu. 28-29 Martta yapacağımız kurultay CHP’nin iktidara yürüyüş kurultayı olacak. İlk adımı da Edirne Kongresinde atıyoruz. Kongremiz Edirne’ye, Trakya’ya ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

GÜRKAN: “HADİ ORADAN!”

Kongrede konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Görebilmek için bakmak gerekiyor, iyi bakabiliyorsanız; iyi görürsünüz. Her siyasi partinin içerisinde siyasi yarış olacaktır. Bugün de İl Başkanımız Fevzi Pekcanlı ile geçen dönemde listemde olan ama seçimlerde yeterli sayı alamadığımız için girememiş olan Serkan Liznak kardeşim yarışacak. Her ikisine de başarılar diliyorum. Yolları açık olsun. Son sözü kongre delegeleri söyleyecek. Hangisi kazanırsa kazansın; kongrenin bitiminde bu kürsüye çıkarak birbirlerini kucaklayacak, birbirlerini kollarını kaldıracaklar. Ondan hiç şüphemiz yok çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleneği budur, Cumhuriyet Halk Partili olmanın erdemlerinden biri budur. Yarış sürerken herkes kazanabilmek için bütün mücadelesini, bütün enerjisini ortaya koyar ama yarış bittikten sonra da Cumhuriyet Halk Partili bilinciyle, partinin bayrağını yukarıya taşıması için hep beraber onun etrafında kenetleniriz. Cumhuriyet Halk Partiliyim deyip böyle olamayanlar da var.  Bunu söylemek üzücü, bunu söylemekten mutlu falan da değilim. İstediği arkadaş ya da kendi aday olamayınca hiçbir seçim çalışmasına katılmayan sonrada kendine CHP’liyim diyenlere, kimse kusura bakması ben CHP’li demeyeceğim. Biz partililiği farklı öğrendik. Bütün seçim kampanyası boyunca adayı için çalışmayanların eleştirmeye hakkı da yok. Önce emek vereceksin, titreyeceksin, boncuk boncuk terleyeceksin; sonra beni de Faik Öztrak’ı da, Genel Başkanı da eleştirmeye hakkın olacak. Sıcak mekanında otururken başka partinin adayıyla fotoğraf çekileceksin, diğer partinin adayı sana danışmanlık teklif edecek, sen gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen, ‘Olur mu öyle şey’ diyeceğine, ‘Kazanırsa düşünürüz’ diyeceksin; sonra da gelip burada ahkam keseceksin. Rahmetli Erbakan’ın güzel bir sözü var. Bu durumda olanlara şöyle diyordu; ‘Hadi oradan.’ Öfkeyle söylenen sözler anlaşılır. Atasözü diyor ki; ‘Öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır.’ Bunların hepsini öyle düşünmek lazım.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “BENİ DÖVMEK İSTİYORSANIZ DÖVÜN!”

Kaybedilen yerlerde suçlu olarak kendilerinin gösterildiğini, kazanılan yerlerde ise kutlanmadıklarını belirten Gürkan, “Fevzi’yi dövmek istiyorsanız; dövün. Beni dövmek istiyorsanız; dövün. Vallahi sesim çıkmaz. Ne olacak partililerim beni dövmüş; hiçbir şey olmaz. Ama gözünü seveyim hiçbir genel seçimde yoksun; Allah aşkına hangi yüzle gelip burada partiyi savunuyorsun. Bana bunu anlatsana, nasıl partililik bu? Diyorlar ki; ‘Çok sert konuşuyorsun’ İçim acıdığı için böyle konuşuyorum. CHP üyesinin seçimin hiçbir gününde partisi için çalışmadığı, hatta bazılarının aleyhte çalıştığı için böyle konuşuyorum. Hani kendimi tutmasam diyeceğim ki, ‘Sen oy verdin mi?’ Bir Cumhuriyet Halk Partiliye, ‘Sen oy verdin mi?’ diye sormaktan utanç duyarım, hicap duyarım. O yüzden sormam bu soruyu, soramam. Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kudretini, gücünü ve kaynağını aldığı bu parti, ilelebet yaşayacaktır. Dışarıdakilere ve içerdekilere rağmen.” ifadelerini kullandı. 

PEKCANLI: “AKIL VERENLERE DEĞİL GÜÇ VERENLERE İHTİYACIMIZ VAR”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ise adaylık konuşmasında, yıllardır CHP bayrağı altında mücadele ettiğini belirterek, “Ben böyle mücadelenin içinde olmaktan dolayı çok guruluyum. Bu parti çatısı altında yaptığım gençlik kolu başkanlığı ve iki dönem il başkanlığı görevleri çocuğuma bırakacağım en büyük mirastır. 4 yıllık süreçte; 1 referandum, 1 genel seçim, 1 de yerel seçim geçirdik. Adaylar kim olursa olsun gece gündüz çalıştık. 2019 seçimlerinde İyi Parti ittifak ortağımız oldu. Bu nedenle eleştiriler oldu ancak Türkiye bu ittifaka mecbur bırakıldı. Yereldeki ittifakta, geneldeki ittifakta Genel Merkezimizin kararıyla oldu. Bu ittifak ideolojik bir ittifak değildi; bayrak adına, Cumhuriyet adına yapılan bir ittifaktı. Bizim bugün artık akıl verenlere değil; güç verenlere ihtiyacımız var. Sosyal medyada Türkiye’nin durumunu konuşmak, AK Parti’yi eleştirmek yerine, kendi Milletvekilini, İl başkanını eleştiren partililere değil; CHP’nin iktidarı için mücadele eden partililerimize ihtiyacımız var. CHP’nin seçilmiş il başkanını, seçilmiş belediye başkanını yıpratmak partiye yarar getirmez. Bunlar kısır çekişmeler, bunlar küçük hesaplardır.” dedi.

LİZNAK: “KİMSENİN HAKKINI YEMEM, HAKKIMI DA YEDİRMEM!”

İl Başkanı Adayı Serkan Liznak ise, “Yurdumuzun bağrında CHP ateşi yanalı 96 yıl oldu. İlk günkü coşku ve cesaretle tam bağımsız mücadelemiz devam ediyor. Elinizi alev alev yanan vicdanınıza koyarak karar vermenizi istiyorum. Ben kimsenin hakkını yemem, hakkımı da yedirtmem. Kimseyi mağdur ettirmem. Tüm delegelerimiz oyunu rahatlıkla kulansın.” ifadelerini kullandı.

CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla, CHP Edirne Eski İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, CHP Edirne eski Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aydın, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da kongrede konuşma yaptılar. Konuşmaların sona ermesinin ardından yapılan seçimde; kullanılan 506 oyun 313’ünü alan Fevzi Pekcanlı 3’üncü kez İl Başkanı seçildi.

PEKCANLI: “EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Seçimin tamamlanmasının ardından konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “11 bin üyemin tamamına, hiç kimseyi ayırmadan teşekkür ediyorum. Partimizi daha da büyütmek ve iktidara yürümek için çalışmaya devam edeceğiz. 3’üncü dönem il başkanlığını kazandım; 3’üncü dönem kurultay delegesiyim. CHP Edirne İl Örgütünde ilk defa oluyor bu. Şu an acayip duyguluyum. Yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerimiz vardı; tamamladık, tamamlayacağız. Biz de eksiklerimizin farkındayız. Daha çok çalışacağız. Bu dönem belki kurultayla beraber belki daha büyük ufuklara yelken açmak isteyeceğim. Önümüzdeki süreçte partimizi iktidara hazırlamak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.