PİKNİK ALANINA "ÜCRETLİ" TARİFE

Uzun zamandır bakım ve düzenleme çalışması yapılan Musabeyli Koruluğu hafta sonunda açılarak hizmete girdi. Açılışla birlikte koruluğu kullanmak isteyenlerin ödeyeceği ücret tarifesi dikkat çekti. Daha önce ücretsiz olan koruluk, düzenlemenin ardından bundan böyle ücretli hale gelmiş oldu.

PİKNİK ALANINA "ÜCRETLİ" TARİFE

Uzun zamandır bakım ve düzenleme çalışması yapılan Musabeyli Koruluğu hafta sonunda açılarak hizmete girdi. Açılışla birlikte koruluğu kullanmak isteyenlerin ödeyeceği ücret tarifesi dikkat çekti. Daha önce ücretsiz olan koruluk, düzenlemenin ardından bundan böyle ücretli hale gelmiş oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Haziran 2024 Pazar 00:00
PİKNİK ALANINA "ÜCRETLİ" TARİFE

Edirne Valiliği, İl Özel İdaresince bir süreden beri düzenlemesi yapılan mesire alanında çalışmaları tamamlandı. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan "Musabeyli Mesire Alanı" gerçekleştirilen törenle tekrar hizmete girdi. Edirne halkının uzun yıllardır dinlenerek nefes aldığı ve ücretsiz olarak kullandığı mesire alanına giriş bundan böyle ücretli olacak.

PİKNİK ALANINA YENİ TARİFE

Musabeyli Koruluğu'na bundan sonra yaya ve bisikletli girişler 30 TL, otomobil girişi 100 TL, minibüsle girişler ise 400 lira olarak belirlendi.

Musabeyli koruluğu açılışına çok sayıda davetli katılırken, açılıştı konuşan Valis Yunus Sezer, alanın toplam 350 dönüm olduğunu, gençlerin her yıol burada kamplar yapmasanı beklediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Dışarıdan bakınca bir koruluk ve yıllarca anılarının olduğu, eğlencelerin düzenlendiği ve bölge halkınca da benimsenmiş bir yer. Şunu açıklıkla söyleyebilirim; burası 350 dönüm bir alan, Türkiye’nin birçok mesire alanından daha büyük ve geniş. Burada hem spor, yürüyüş, hem de piknik alanları. Spor sahalarının yapılmasında Gençlik ve Spor Bakanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Edirne Bakanımızın takdirleri ile gençlik kampına kavuştu. Gençler her yaz döneminde burada kamp yapacaklar. Bu da Edirne’ye büyük katkı sağlayacaktır".

KARAVAN ALANI DA VAR

Musabeyli Koruluğu'nda karavan alanıda oluşturulurken, doğaverlerin de burayı gönül rahatlığıyla kullanması bekleniyor. Vali Sezer, alanın daha işlevsel hale getirilmesi için çalışacaklarını belirtirken de şöyle dedi:

"Karavan ile ilgilenen doğa severlerimizin buraya gelip kalabileceği güzel bir alanımız da olacak. Aynı zamanda geleneksel oyunlarda çok önemli. Balkan Obası dediğimiz alanda yıl boyunca geleneksel oyunlarımızın tanıtılacağı ve burada sportif faaliyetlerin düzenleneceği alanları da açmış bulunuyoruz. Her geçen gün daha işlevsel hale getirmek için çalışacağız”.

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu da “burada yapılan işlemlerde İl Genel Meclisi olarak küçücük dahi içerisinde olmaktan, meclis üyelerimiz ile birlikte hem gururluyuz hem de çok mutluyuz. Bu porjenin hayata geçmesinde başta sayın Valimiz Yunus Sezer olmak üzere Vali Yardımcımız ve Genel Sekreterimiz Eyyüp Batuhan Ciğerci’ye, İl Özel İdaresi personele ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Açılış törenine Vali Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan, Ediz Ün, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Baro Başkanı Av.Gökhan Karakoç, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, siyasi parti ve çeşitli kurum temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.