“PROBLEMLERİMİZİ YÜKSEK SESLE KONUŞMAK İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda seçilen Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın karşısına geçti. Türkoğlu, yaptığı konuşmada mesleki sorunlara değinerek; “Çok fazla problemimiz var. Kamuda, özel sektörde, bu problemlerimizi biraz daha yüksek sesle konuşmak istiyoruz. Bizim istediğimiz meslektaşlarımızın isteği doğrultusunda hareket etmek” dedi.

“PROBLEMLERİMİZİ YÜKSEK SESLE KONUŞMAK İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda seçilen Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın karşısına geçti. Türkoğlu, yaptığı konuşmada mesleki sorunlara değinerek; “Çok fazla problemimiz var. Kamuda, özel sektörde, bu problemlerimizi biraz daha yüksek sesle konuşmak istiyoruz. Bizim istediğimiz meslektaşlarımızın isteği doğrultusunda hareket etmek” dedi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
05 Ekim 2022 Çarşamba 06:00
“PROBLEMLERİMİZİ YÜKSEK SESLE KONUŞMAK İSTİYORUZ”

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası’nda geçtiğimiz haftalarda yapılan seçim sonucunda başkan seçilen Polat Türkoğlu ve yeni yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

Trakya Veteriner Hekimler Odası binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkoğlu, öncelikli hedeflerinin mesleklerinin hak ettikleri değere ulaştırmak olduğunu vurguladı. Son gündemde şahit oldukları bir çok olayın olduğunu dile getiren Türkoğlu, şunları söyledi:

“Veteriner hekimlerin de bu ülkenin değişmez bir parçası olduğunu herkese göstermek ve hatırlatmak istiyoruz. Son dönemde Covid 19 döneminden çıkışımızın en önemli anahtarlarından olan yerli kovid 19 aşımızı da bir veteriner hekim meslektaşımız Türkiye’nin ve bütün dünyanın hizmetine sundu. Bu tip insanların daha çok ön planda olabileceği, bu insanlara ne kadar fazla değer verildiğini herkese göstermemiz gereken bir dönem olduğunu düşünüyoruz.

VETERİNER HEKİMİN HER YERDE OLDUĞUNU ANLATMAMIZ LAZIM

Veteriner hekimin her yerde olduğunu anlatmamız lazım. Aslına bakarsanız sofralarımızdaki bütün hayvansal gıdalar veteriner hekimlerin elinden geçiyor. Bu esnada veteriner hekimlerin herhangi bir kademede olmadığını düşünürsek ne kadar önemli yere sahip olduğumuzu aslında her birlikte anlamış oluruz. Sabah kahvaltı yaptığınızda süt, peynir gibi tükettik. Sadece sütten geçen o kadar çok hastalık var ki. Bunların tamamında veteriner hekimlerin rolü var. Et ve et ürünlerinde rolü var. Biz bu rolleri insanların zihninde biraz daha kalıcı hale getirmek istiyoruz. Daha kalıcı şekilde mesleğimizi temsil etmek istiyoruz. Çok fazla problemimiz var. Kamuda, özel sektörde, bu problemlerimizi biraz daha yüksek sesle konuşmak istiyoruz.

MESLEKTAŞIMIZIN İSTEDİĞİ DOĞRULTUDA HAREKET ETMEK İSTİYORUZ

Bizim istediğimiz meslektaşlarımızın isteği doğrultusunda hareket etmek.  Bireysel isteklerimiz değil meslektaşlarımızın istekleri çok önemli. Anket çalışmaları hazırlanıyor. Meslektaşlarımızın bize dönüşleri ve o dönüşler sayesinde alacağımız aksiyonu belirlememiz lazım.

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günüyle ilgili daha çok ses duyurmamız gerekiyor. Veteriner hekimlerin hayvanlar için ne kadar değerli olduğunu, hayvanların da bizim için ne kadar değerli olduğunu karşılıklı olarak göstermemiz gerekiyor. Biz sadece 4 Ekim’de anmıyoruz, biz onlarla birlikte yaşıyoruz. Bizim hayat arkadaşlarımız onlar. Ticari yanımız da var ama bu çok net sevmeden yapılacak bir meslek değil.”

Toplantıya Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Caner Çakır,  Kemal Çokal, Semih Yamaç, Buse Gülhan da hazır bulundu.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.