REÇETEYE GÖRE EKMEK

Edirne’de 35 yıldır fırıncılık yapan Eyüp Kınık, son yıllarda ekmek tercihlerinde büyük bir değişim yaşandığını belirtti. Özellikle çavdar ve tam buğday ekmeklerine olan talebin hızla arttığını söyleyen Kınık, bu değişimin en büyük nedenlerinden birinin doktor tavsiyeleri olduğunu ifade etti.

REÇETEYE GÖRE EKMEK

Edirne’de 35 yıldır fırıncılık yapan Eyüp Kınık, son yıllarda ekmek tercihlerinde büyük bir değişim yaşandığını belirtti. Özellikle çavdar ve tam buğday ekmeklerine olan talebin hızla arttığını söyleyen Kınık, bu değişimin en büyük nedenlerinden birinin doktor tavsiyeleri olduğunu ifade etti.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
10 Şubat 2025 Pazartesi 00:00
REÇETEYE GÖRE EKMEK

Eyüp Kınık, müşterilerinin büyük çoğunluğunun tansiyon ve şeker hastaları olduğunu belirterek, "Satışlarımızın yüzde 99’u doktor önerileri sayesinde gerçekleşiyor. Doktorlar artık hastalarına beyaz ekmek yerine çavdar, tam buğday ve ruşeym ekmeği öneriyor. Hatta bazı doktorlar bu ekmekleri reçeteye bile yazıyor. Vatandaşlar da bu öneriler doğrultusunda fırımımıza gelip özellikle bu ekmekleri soruyor, satın alıp gidiyor" dedi.

BEYAZ EKMEKTEN LİFLİ EKMEĞE GEÇİŞ

Eskiden beyaz ekmeğin daha fazla tercih edildiğini söyleyen Kınık, günümüzde ise tam tahıllı, kepekli ve mısırlı ekmeklerin ön plana çıktığını ifade etti. "Eskiden bu ekmeklere pek rağbet olmazdı, ama şimdi tam tersi bir durum var. İnsanlar daha lifli ve sağlıklı ekmekler tüketmeyi tercih ediyor" diyen Kınık, bu ekmeklerin beyaz ekmeğe göre daha az üretildiğini ve genellikle sipariş üzerine hazırlandığını, daha çok şeker ve yüksek tansiyon hastalarının tercih ettiğini söyledi.

Eyüp Kınık, toplumda sağlıklı beslenme bilincinin artmasının, ekmek tercihlerine de yansıdığını belirtirken, "Vatandaşlarımız artık sadece doyurucu değil, sağlıklı besinleri tercih ediyor. Bu da bizim üretim çeşitliliğimizi artırmamıza neden oluyor"şeklinde konuştu.

FIRINLARDA ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

Kınık'ın fırınında tam buğday, çavdar, tuzsuz, ruşeym, mısır, kepek, tam tahıl, pide ve somun ekmek çeşitleri satışa sunuluyor. Artan taleple birlikte, fırınlar da daha fazla çeşit üretmeye yöneliyor.

Sağlıklı yaşam trendinin hızla yayıldığı günümüzde, doktor önerileriyle desteklenen lifli ve tam tahıllı ekmekler, sofralarda daha fazla yer bulmaya devam ediyor.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.