RENKLİ VE TARTIŞMALI MARATON!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ renkli görüntülere sahne oldu. 10 kilometre ve 21 kilometre olmak üzere 2 parkurda toplam 750 sporcu birincilik için ter dökerken, 10 kilometre yarışı için katılan bazı sporcular, kendilerini uyaracak hiçbir işaretin bulunmadığını ve bu yüzden 21 kilometre koşmak zorunda kaldıklarını iddia ederek itirazlarda bulundular.

RENKLİ VE TARTIŞMALI MARATON!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ renkli görüntülere sahne oldu. 10 kilometre ve 21 kilometre olmak üzere 2 parkurda toplam 750 sporcu birincilik için ter dökerken, 10 kilometre yarışı için katılan bazı sporcular, kendilerini uyaracak hiçbir işaretin bulunmadığını ve bu yüzden 21 kilometre koşmak zorunda kaldıklarını iddia ederek itirazlarda bulundular.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Nisan 2019 Pazartesi 08:10
RENKLİ VE TARTIŞMALI MARATON!

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ 750 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 10 kilometre ve 21 kilometre olmak üzere 2 parkurdan oluşan maratonun startı ise 200 özel çocuğun koşmasıyla verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği ve Atletizm Federasyonu işbirliğiyle Selimiye Camii önünden başlayan yarış; Talatpaşa Caddesi, Tunca ve Meriç Köprüsü’nü takiben Lozan Caddesi ve Pazarkule Sınır Kapısı’na kadar devam etti ve Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı’nı geçerek aynı istikametten geri dönülmesiyle son buldu.

AKDAĞ: “GÜZEL VE RENKLİ BİR ORGANİZASYON OLUYOR”

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, maraton başlangıcında yapmış olduğu açıklamada, “750 atlet koşuyor. Bu yılki maratonumuzda özel çocuklarımıza da yer verdik. 200 özel çocuğumuz maraton öncesi koştu. Bu anlamda maratonumuz özel çocuklarımızla anlam kazandı. Tüm sporcularımızın kalbi onlarla. Güzel ve renkli organizasyon oluyor.” ifadelerini kullandı.  

‘FAZLA KOŞTUK’ KRİZİ!

Öte yandan 10 bin metre koşmak için gelen bazı sporcular kendilerinin uyarılmadığını iddia ederek fazladan koştuklarını söylediler. Bu itirazlarda bulunan sporculardan Hasan Tek, 10 kilometre koşmak için geldiğini fakat uyarılmadığı için 21 kilometre sınırındaki Pazarkule sınırına geldiğini ifade etti. Bitiş çizgisine gelen bazı sporcular da aynı iddiada bulunup organizasyon ekibiyle tartıştı.

AKDAĞ: “SPORU ARAÇ OLARAK KULLANIYORUZ”

Maratonun tamamlanmasının ardından ödül töreni öncesinde konuşan TUYUB Başkanı Önder Akdağ, “TUYUB olarak bu sportif faaliyetle hem şehrimizin ekonomisine turizmine katkıda bulunmaya çalışırken toplumun doğru yaşam ilkeleri doğrultusunda yaşaması adına da sporu bir araç olarak kullanıyoruz. Bu organizasyonu gerçekleştirirken Valimiz, Belediye Başkanımız, kurum ve kuruluşlardan gerçek anlamda destek aldı. Şehrimizde 750 atlet koştu, bundan dolayı gurur duyuyoruz. 200 özel kategoride çocuklar koştu. Hepsine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TAŞ: “SPOR VE ATLETİZM KÜLTÜRÜNÜN OLUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye Atletizm Federasyonu As Başkanı Yasin Taş ise, “Türkiye Atletizm Federasyonu olarak Edirne’de yapılmış olan etkinlik için teşekkür ediyorum. Spor ve atletizm kültürünün oluşması çok önemli. Bu konuda yapılan faaliyetler için federasyon başkanlığı adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GÜRKAN: “BU MARATON EN SOMUT ÖRNEĞİ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Edirne’nin sadece tarihi dokusu, kültürü, sanatı değil, sporda da var olduğunu kanıtlayabilmek ve bunu sürdürülebilir kılmak adına 5 yıl önce başlatılmış olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu her geçen gün gelişerek büyüyerek devam ediyor. Kentlerin geleceğini tasarlayabilmek, gelecek vizyonu koyabilmek adına o kentte birçok alanı sektörü bir araya getirip sürdürülebilir kılmak gerekiyor. Düzenlenen maraton da bunun en somut örneklerinden biridir. Maratonun gelecek yıllarda da sürdürülebilmesi için her türlü desteği katkıyı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

VALİ CANALP: “SADECE BİREYLERİ DEĞİL, ÜLKELERİ DE BİR ARAYA GETİRİYOR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp, sporun sadece bireyleri değil aynı zamanda ülkeleri de bir araya getirdiğini belirterek, “Spor bireysel bir aktivite. Ancak o bireysel aktivitede siz insanlarla bir araya gelirseniz çok daha farklı anlamları oluyor. Bir dernek ya da kulüp kuruyorsunuz. Bazen bu kulüp ve dernekler yüzlerce binlerce insanı bir araya getirebiliyor. Spor sadece bireyleri illeri bir araya getirmiyor, aynı zamanda ülkeleri de bir araya getirebiliyor. Bu etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından birçok kategoride ödüller sporculara takdim edildi. 10 kilometre ve 21 kilometre yarış sonuçları ise şu şekilde oluştu:

10 bin metre erkekler: 1. Umut Işık, 2. Serkan Turhan, 3. Yasin Avcı

10 bin metre kadınlar: 1. Halime Çakmak, 2. Zuhal Kaya, 3. Petek Balaban

21 bin metre erkekler: 1. Shaban Mustafa, 2. Recep Tekin, 3. Erkan Bacak

21 bin metre kadınlar: 1. Duygu Turgut Boyan, 2. Kumsal Pınargözü, 3. Hülya Tanrıyaşükür

“SORUMLULUK BENİM” DEDİ VE GÖNÜLLERİNİ ALDI!

Ödül töreninin ardından sahneye çıkarak bir konuşma daha yapan TUYUB Başkanı Önder Akdağ, parkur krizi nedeniyle mağdur olan sporculardan özür diledi. Akdağ, tüm sorumluluğun Dernek Başkanı olarak kendisine ait olduğunu söyledi ve mağdur olan sporculara burada madalya ve kupa takdim etti.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.