SATILAN ÜRÜNLERE YERLİ MALI LOGOSU KONULACAK  

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, son ekonomik durumu  hakkında açıklama  yaptı. Yaşagör, bugünden itibaren satılan mallarda yerli malı  logosunun  konulacağını söyledi.

SATILAN ÜRÜNLERE YERLİ MALI LOGOSU KONULACAK  

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, son ekonomik durumu  hakkında açıklama  yaptı. Yaşagör, bugünden itibaren satılan mallarda yerli malı  logosunun  konulacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ekim 2018 Çarşamba 08:22
SATILAN ÜRÜNLERE YERLİ MALI LOGOSU KONULACAK  

 

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman  Yaşagör ülkedeki son ekonomik durum hakkında açıklama yaptı. Yaşagör, bugünden itibaren satılan mallarda yerli malı logosunun konulacağını belirtti. Yaşagör  konu ile ilgili olarak  i yaptığı açıklamada şunları kaydetti, “ Yeni yasama  yılında küçük esnaflarımızın beklentileri, perakende ticaretin düzenlenmesi konusunda  çıkarılması gereken yasada küçük esnaf ve sanatkarı koruyup kollayıcı gerekli adımlar atılmalı. Bugünkü ekonomik koşullarda küçük esnaflarımız zorlukla ayakta duruyor. Sattığı malı yerine koyamıyor, aşırı fiyat artışı var. Bu arada bankalardan kullanılan kredi faizlerinde de büyük artış oldu. Bu faizi kullanamayıp işini terk etmek zorunda kalacak esnaflarımız olacaktır. Bu amaçla Esnaf Kredi Kooperatiflerinde esnaflarımızın kullandıkları kredi faizlerinin arttırılmayıp küçük esnaflarımıza destek verilmesini bekliyoruz.” Dedi

BÜYÜK MARKETLERLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMALI

 Daha önce de dile getirildiği gibi AVM’lerin  çalışmalarında  gerekli düzenleme yapılması gerektiğini belirten Yaşagör, “ Anayasamızın 173. Maddesinde belirtildiği gibi küçük esnaflarımızın korunması dikkate alınmalı. Bu bizlere anayasal hak olarak verilmiştir. Bu konuda çalışmaları siyasilerimizden bekliyoruz. Yıllardan beri bu konular gündemde fakat sonuç alınamadı. Büyük işyerleri bu ekonomik durumu fırsatçılığa çevirip  büyük fiyat artışı yapıyorlar. Bu durumda bizler sattığımız malı yerine koyamama sıkıntısını yaşıyoruz.Küçük esnaflarımız desteklenmezse işlerimizi sürdürmemiz mümkün değil. Aksi halde birçok esnafımız kepenk indirmek zorunda kalacak. Biz kendi yağımızla kavrulmaya çalışırken, küçük esnaflarımızın devletimizin desteğine ihtiyacı var. Diğer taraftan enerjiye yapılan her türlü zam maliyete yansıtılıyor,bu da alacağımız malın  fiyatının artmasına neden oluyor, enflasyonu körüklüyor. Enerjiye yapılan zamların onaylamıyor zamların geri alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

FARKLI FİYAT UYGULAMASI OLMAMALI

Bu arada Yunanistan ve Bulgaristan”dan gelenlerin esnafları nispeten rahatlattığını belirten Yaşagör, "Esnaflarımız da gelen misafirlere her türlü yardımı sağlıyor. Komşu ülkelerden alışveriş için gelenler Edirne ekonomisine büyük katkısı var. Esnaflarımız bu konuda çok duyarlı olmalı,  farklı fiyat uygulamamalı, onlara yerli müşteri gibi davranmalı.Edirne esnaflarımızın kendilerini ayakta tutan  bu insanlara gereken özeni gösteriyor. Esnaflar müşteri ayrımı yapamaz, bunu yapanlar da teşhir edilmeli. Her satılan malın üzerinde etiketi olmalıdır. Bu arada  yeni uygulama ile fiyat etiketlerinde yerli malı logosu konulması bugünden itibaren geçerli olacak. Böylece yerli malının daha fazla satışı teşvik edilmiş olacak.Bizler de  buna özen göstermeliyiz” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.