“SAZIN TELİ BİLE İTHAL”

Dövizdeki artış, enstrüman satan müzik evlerini de vurdu. Toptancıların fiyatlara zam yaptığını belirten esnaflar, milli çalgımız olan sazın, telinin bile ithal edildiğini ve bu yüzden fiyatların bir hayli arttığını söyledi.

“SAZIN TELİ BİLE İTHAL”

Dövizdeki artış, enstrüman satan müzik evlerini de vurdu. Toptancıların fiyatlara zam yaptığını belirten esnaflar, milli çalgımız olan sazın, telinin bile ithal edildiğini ve bu yüzden fiyatların bir hayli arttığını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Eylül 2018 Çarşamba 08:39
“SAZIN TELİ BİLE İTHAL”

Dövizdeki artış, enstrüman satan müzik evlerini de vurdu. Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda telli, üflemeli, vurmalı enstrümanlar satan müzik evleri, toptancıların fiyatlara bir hayli zam yaptığını ve işlerin düştüğünü belirttiler.

Dövizdeki artış sonrası ürünlere çok fazla zam geldiğini anlatan Alipaşa Çarşısı esnaflarından Gazanfer Denizeri, “İşlerimizden hiç memnun değiliz. Toptancıdan aldığımız ürünlerin fiyatları çok arttı. Milli çalgımız olan sazın teli bile dışarıdan ithal geliyor. Telin pahalı olması sazın fiyatını yükseltiyor. Satışlarımız azaldı. Ben hala toptancının zam yapmasına rağmen kar oranımı düşürüp, eski fiyattan satmaya çalışıyorum. Şu an zaten işlerimiz azaldı. Birde yeni zamlara uysak, pahalılıktan hiç iş yapamayız. İnsanların bu zamlara alışması için en az 5-6 ay geçmesi lazım. 5-6 ay sonra zamlı fiyatlara satmaya başladığımız zaman itiraz etmiyorlar. İlk etapta çok itiraz geliyor.” Dedi.

Denizeri, Edirne halkının en çok darbukaya ilgili olduğunu anlatırken, “Çalması kolay. Çocuklar genelde darbuka alıyorlar. Yetişkinlerde ise darbuka alan pek yok. Onlar daha çok saz alıyorlar.” Dedi.

“TURİSTLER OLMASA EDİRNE HİÇ YOK”

Turistler olmasa Edirne halkının hiç olmadığına da değinen Denizeri, “Çarşılarımızda Edirneli göremiyoruz. Sadece turistlerimiz var. Herhalde Edirne halkında para kalmadı. Durum kötüye gidiyor. Krizin daha başlamadığını söylüyorlar ama daha şimdiden böyleysek, başlayınca mahvolacağız herhalde.” Diye konuştu.

“EDİRNE’NİN MÜZİĞE OLAN İLGİLİSİ İYİ”

Alipaşa esnaflarından Ramadan Korkmaz da Edirne halkının müziğe olan ilgisinin gayet iyi olduğunu belirtirken, “Halk Eğitim Merkezi’nde kurslar var, özel kurs veren birkaç arkadaş var. Bana alışverişe gelen vatandaşlar daha çok sazla, gitarı tercih ediyor.  Ürünlerin fiyatları arttı. Bizde bir anda fiyatlarımızı arttıramıyoruz. Müşterinin alıştığı bir fiyat var. Şimdilik eski fiyattan satış yapıyoruz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.