Edirne Belediyesi, Anneler Günü dolayısıyla şehit ve gazi anneleri ile eşlerine yönelik özel bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleşen programa katılan Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, "Bu ülke için canlarını feda eden kahramanların anneleri ve eşleriyle bir arada olmak, bizim için büyük bir onur" dedi.
Etkinlikte konuşan Başkan Akın, şehit ailelerinin acısını paylaşmanın önemine vurgu yaparak, " Anneler Günü’nü gerçekleştirildi, ancak programlarımıza sizlerle başlamak istedik. Evlatlarınız, eşleriniz bu vatan uğruna mücadele etti. Sizlerin huzurunda olmak, bize görevlerimizi hatırlatıyor. Dinmeyen acınızı biliyoruz; yanınızda olduğumuzu hissettirmek için sık sık bir araya geleceğiz" dedi.
Şehit yakınlarının dernek çatısı altında birbirlerine destek olmasının önemine de değinen Akın, "Burada bir aile gibi dayanışma içindesiniz. İyi ki varsınız, iyi ki o evlatları yetiştirdiniz" diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Etkinlik, şehit anneleri ve eşlerinin duygu dolu anlar yaşadığı bir ortamda sona ererken, Belediye Başkanı Akın, benzer buluşmaların devam edeceğinin vurguladı.
Mert Hamarat



