Sendikalardan katliam protestosu

Edirne'de temsilciliği bulunan KESK, DİSK, TMMOB, TTB, TDB, Türk-İş ve B.Kamu-İş, Saraçlar Caddesinde İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı protesto ederek ortak bildiri okudular.

Sendikalardan katliam protestosu

Edirne'de temsilciliği bulunan KESK, DİSK, TMMOB, TTB, TDB, Türk-İş ve B.Kamu-İş, Saraçlar Caddesinde İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı protesto ederek ortak bildiri okudular.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:09
Sendikalardan katliam protestosu

Edirne'de temsilciliği bulunan bazı sendikalar ve meslek örgütlerine mensup yaklaşık 50 kişi İsrail'in Kudüs'te yaptığı katliama seyirci akalamayacaklarını belirterek ortak bildiri okudular. Okunan bildiri şu şekilde:

ABD'nin 22 yıldır uygulamaya koymadığı, "Kudüs'ün İsrail'in Başkenti olduğuna Dair Karar”ını hayata geçirmesi, Kudüs'ün tamamını "Israil'in Başkenti” olarak tanıyıp, büyükelçiliğini resmen Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması açık bir provokasyondu. Ne yazık ki, kararından ve provokasyondan vaz geçmeyen, başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada çatışma zemini yaratacak politikalara hız kazandıran, emperyalist politikalarla Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren ABD; Filistin'de aralarında çocukların da olduğu 55 Filistinlinin yaşamını yitirmesine, 2700 Filistinlinin yaralanmasına yol açacak gelişmelerin de fitilini ateşlemiş oldu.

İsrail Devleti, yayılmacı politikalarından vazgeçmeli; saldırıları derhal son bulmalı; sorumlular uluslararası mahkemelerde yargılanarak hesap vermelidir.

ABD ve İsrail'in emperyalist amaçları doğrultusunda Kudüs'ü iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirmektedir. Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halklar karar vermelidir.

ABD provokasyona yol açan bu kararından derhal vazgeçmelidir. Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmelidir. Filistinli mültecilerin kendi topraklarına dönüşleri sağlanmalıdır. Filistin halkının meşru taleplerini destekliyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz.

ABD provokasyonunu ve barışçıl gösterileri silah zoruyla bastırarak katliama yol açan İsrail devletini kınıyor, lanetliyoruz.

Şiddet ve insanlık dışı uygulamalar derhal sonlandırılmalı, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde Yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır. 15.05.2018

​Direnen Filistin halkı kazanacak!

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.