SİMİT 3 TL OLDU

Ekmeğin ardından Simit’te zamlandı.  2,5 TL olan simit 3 TL’ye satılmaya başlandı.

SİMİT 3 TL OLDU

Ekmeğin ardından Simit’te zamlandı.  2,5 TL olan simit 3 TL’ye satılmaya başlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ocak 2022 Cuma 06:44
SİMİT 3 TL OLDU

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği simit fiyatları için gelen zam talebini değerlendirerek, yaşanan girdi maliyetleri ve sürekli gelen zamlar karşısında Simit’e zam yapılmasını uygun gördü.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları birliği aldığı karar gereği 100 gram simit hafta başından bu yana 3 TL’ye satılmaya başlandı. 

Bir bardak çay ile bir Simit’in maliyetinin 5 TL’yi aştığını dile getiren vatandaşlar, “Şöyle güzel bir simitle bir çay içmenin keyfi de kaçtı.  Artık kahvaltı için simit alamaz duruma geldik. Öyle işe giderken simit alma devri bitti. Kahvaltımızı evde yapıp çıkacağız.  Zamlar altında eziliyoruz. Genelimiz sabit gelirli. Simit bile yiyemez hale geldik. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dediler.

Simitle birlikte pastane ve börekçilerin de zam istedikleri ve poğaça ve börek fiyatlarında da zam yapıldığı bildirildi. Poğaça fiyatları da 3,5 TL olarak açıklandı.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.