"SİZ OLMADIK, BİZ OLDUK"

Trakya Roman ve Engelliler Derneği (Troydem), çocuklar için Mikro-Fon Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

"SİZ OLMADIK, BİZ OLDUK"

Trakya Roman ve Engelliler Derneği (Troydem), çocuklar için Mikro-Fon Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Eylül 2019 Salı 07:56
"SİZ OLMADIK, BİZ OLDUK"

Trakya Roman ve Engelliler Derneği Yöneticisi Gizem Arı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mikro-fon programı çocuklara yönelik bir program olduğu için bizlerde roman çocukları için nefret söyleminden uzak durarak, hak savunuculuğu nasıl yapılacağına dair kapsayıcı, hem eğlendiren hem de öğreten bir içerik oluşturduk. Projemizin ilk etabı olan İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Azınlık Hakları, ikinci etabında ise Çocuk Hak ve Hukuku, Ortak Değerler oyunun oynanması ve paylaşımların yapılması, Rol Modeller ile çocukların buluşmaları gibi konulara yer vererek interaktif bir çalışmayı Austin Kafe’de gerçekleştirdik. Çocuklarımız oyun oynayarak ve videolar izleyerek haklarını öğrendiler. Ayrıca çocukları mahallelerinden çıkararak farklı ortamlarda bulunmalarını sağlamak Troydem olarak bizlere mutluluk verdi. Bugün burada çocuklarımız ve basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı organize ederek projemizin son kısmını da başarılı bir şekilde bitirmiş oluyoruz. Proje içerisinde gönüllüler ile birlikte çalıştık projenin ilk başlangıç aşamasından bugüne büyük destek veren Genç Düşünce Enstitüsü Başkanı Muratcan Işıldak’a ve projenin ilk etabında çocuklara haklarını anlatan Psikolog Şirin Şinikçi’ye destekleri için teşekkür ederim.” dedi.

Trakya Roman ve Engelliler Derneği Başkanı Erkan Makas ise, “Roman çocukların farklı sosyal hayatları yaşaması ve onların kısa süreliğine bulundukları ortamdan uzaklaşmaları adına Mikro-Fon programı çok faydalı oldu. Derneğimize bu desteği sağlayan Mikro-fon yetkilileri başta olmak üzere projeye büyük katkıları olan Muratcan Işıldak’a Psikolog Şirin Şinikçi’ye ve Gizem Arı’ya roman çocuklarımız adına teşekkür plaketlerini takdim etmek isterim.” ifadelerini kullandı. 

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.