SPORUN HUKUKÇUSU  AV. BAĞLAN’DAN YENİ BİR ESER

Aslen Edirneli olan  Av.Aysu Melis Bağlan, Duvan Otelde düzenlediği  basın toplantısında “ Anne Ben  Şike Mağduru Muyum” isimli kitabını tanıttı.

SPORUN HUKUKÇUSU  AV. BAĞLAN’DAN YENİ BİR ESER

Aslen Edirneli olan  Av.Aysu Melis Bağlan, Duvan Otelde düzenlediği  basın toplantısında “ Anne Ben  Şike Mağduru Muyum” isimli kitabını tanıttı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Şubat 2020 Pazartesi 06:00
SPORUN HUKUKÇUSU  AV. BAĞLAN’DAN YENİ BİR ESER

Bağlan burada yaptığı konuşmada.Edirneli olduğunu, ailesinin burada yaşadığını belirterek, “ İkinci kitabımın memleketimde yapmaktan mutluluk duyulurum.Üniversite yılanı kadar Edirne’de yaşadım. İstanbul barosuna bağlı bir avukatım, bu mesleğimi yapıyorum.Spor hukukçusu olmak ilgimi çekti.Bu iş nasıl olur arayıp bulunur mu  diye merak ettim. Bu alanda çok hikayeler biriktirdim. Aslında  bu konuda yapılan bir sınavın mağduruyum. Kitabın ismi de bu sınavdan esinlenerek alındı.Türkiye Futbol Federasyonunun yaptığı bir menajerlik sınavı vardı.Bu sınavda ülkede şike olaylarının patladığı bir döneme gelmişti.bu kamuoyunda “3 temmuz süreci” olarak bilinir.Ben spor hukukçusu olamadığım için kendimi spor hukukçusu olarak ilen eden bunu marka olarak alan birisiyim. Bunda biraz da başarısızlık hikayesi var” dedi.

SPOR İLGİM YÜZEREK DEĞİL YAZARAK VE SEYREDEREK DEVAM EDİYOR

Spor hukukunu ve hayatı bir bütün olarak anlatmayı sevdiğini belirten Bağlan, "Bu konuda birçok şey yaşanıyor. Bunlar yaşamımızın uzak bir yerinde değil.Bu konuları anlatmayı seviyorum.Kitabımda da bu konuları kapsayan komik hikayeler yer alıyor. Üniversitede spor hukuk ile ilgili dersler veriyorum.İlk kitabım akademik bir eser. Bu benim ikinci kitabım oluyor.Benim sporla ilgim  daha önceleri DSİ’de 10 yıl süre ile  yüzme sporu yaptım.Bu dönem DSİ’nin  sporda en iyi dönemlerine denk geliyordu.Sporla ilgili konuları seviyorum .En çok da futbolu seviyorum. Kitabın adı Futbol Federasyonunda şikenin gündeminden esinlenerek bu kitabı yazdım. Burada yaşanan olumsuzlukları yansıta bir kitap” dedi.

Av Bağlan  konuşmanın ardından kitabını imzaladı.

Bağlan’ı “Genç Aslanlar” futbolcuları  da kutladı. 

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.